Det er markert oppgang på europeiske børser tirsdag som dermed henter inn noe av det kraftige brexit-relaterte kursfallet fredag og mandag.

DNB er den mest omsatte aksjen på Oslo Børs så langt, og stiger 0,7 prosent. DNB-aksjen er imidlertid noe mindre opp enn bankens nordiske konkurrenter.

RBC Capital Markets oppgraderer sin anbefaling på DNB til "sector perform" fra "underperform" med et kursmål på 103 kroner. Meglerhuset foretrekker nordiske, nederlandske og franske banker over spanske, italienske og britiske banker på bakgrunn av brexit-resultatet, ifølge Bloomberg News.

Samtidig har både Swedbank og Goldman Sachs nedjustert kursmålet på DNB-aksjen. Swedbank har nedjustert kursmålet til 130 kroner fra 120, og Goldman Sachs fra 140 til 125 kroner, ifølge Bloomberg Data.

DNB-aksjen handles på 97,30 kroner tirsdag.

Allerede priset inn

Brexit-resultatet har utløst store kursbevegelser i alle aktiva-klasser. Shippinganalytiker Frode Mørkedal i Clarksons Platou Securities peker på at det fremdeles er tidlig, men skriver at det ser ut som at konsensus ligger på en nedjustert global BNP-vekst på mellom 0,1 og 0,5 prosentpoeng for 2017, tynget av den forventede utviklingen i Europa.

Et optimistisk scenario er at veksten i den globale økonomien tar seg opp i 2017 fra den forventede veksten på 3,2 prosent i år, skriver Mørkedal i en analyse tirsdag.

Clarksons Platou Securities mener aksjemarkedet allerede har priset inn en potensiell lavere bnp-vekst og dermed en dempet shipping-etterspørselsvekst.

I usikre tider som i dag, og når eiendelsprisene er på historisk lave nivåer, bør investorer dra nytte av dette og investere, mener meglerhuset, som anbefaler å kjøpe shippingaksjer.

Frontline stiger 3,9 prosent, mens aksjer som BW LPG og Golden Ocean er lite endret.

Oppjusterer lakseprisestimatet

Sjømatindeksen har god utvikling tirsdag og stiger 3,6 prosent. Nordea Markets oppjusterer lakseprisestimatet for 2016 og 2017 til henholdsvis 58 og 55 kroner, fra tidligere 55 og 52 kroner.

Meglerhuset venter rekordhøye utbytteutbetalinger i 2016 som følge av økte marginer og ingen behov for økt arbeidskapital på grunn av negativ organisk vekst.

«Med en gjennomsnittlig utbytteavkastning på sju prosent og selskapene priset med estimert P/E for 2016 på 10, mener vi fortsatt sektoren er attraktiv», skriver analytikerne Kolbjørn Giskeødegård og Anders Hagen i Nordea Markets.

De venter at tilbudssiden vil være begrenset neste årene og de ser ingen betydelig økninger i volum før tidligst i 2019.

De trekker frem Marine Harvest og Salmar som toppvalg med kursmål på henholdsvis 200 og 340 kroner, opp fra 170 og 140 kroner. Bakkafrost-kursmålet løftes til 375 kroner fra 310 kroner, mens Austevoll Seafood-kursmålet er 85 kroner (80).

Grieg Seafoods kursmål er 85 kroner (70) og Norway Royal Salmons kursmål er 150 kroner (130). Lerøy Seafoods kursmål er uendret på 490 kroner. Samtlige aksjer får kjøpsanbefaling.

Norwegian stiger

Norwegian Air Shuttle stiger 5,0 prosent etter at aksjen sluttet ned 9,1 prosent fredag og 13,8 prosent mandag. ABG Sundal Collier mener kursfallet i Norwegian Air Shuttle i anledning brexit-resultatet var en overreaksjon.

Oslo Børs stiger 1,96 prosent, til 584,24 poeng, omsatt for 1,508 milliarder kroner.

Les mer på DN.no:

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.