Det er generell oppgang for aksjer i Europa for andre dag på rad, og Oslo Børs får dessuten støtte fra et sterkere oljemarked.

Indeksen for energi er den klart sterkeste av de tolv underindeksene ved den brede STX Europe 600-indeksen.

- Folk har sett etter negative historier, men det ser ut til å endre seg nå. Jeg vil ikke si det er et vendepunkt ennå, men vi har i det minste hatt to dager med gode nøkkeltall og bra avkastning, sier fondsforvalter Ben Kumar i Seven Investment Management til Bloomberg News.

Det kriserammede gruveselskapet Glencore var markert opp tidligere i dag, men har falt markert etter klokken ett og er nå ned rundt tre prosent.

Svakeste kvartal siden 2011

Hovedindeksen ved Oslo Børs falt 7,5 prosent i tredje kvartal og ble dermed det svakeste kvartalet siden tredje kvartal 2011, ifølge tall fra Oslo Børs. Torsdag var det imidlertid oppgang på børsen, ledet an av oljerelaterte aksjer, blant annet etter moderat oppgang i oljeprisene. Brent omsettes for rundt 49,23 dollar fatet, opp fra om lag 48,45 dollar ved Oslo Børs' stengetid onsdag.

Det er fokus på sektoren særlig etter det i natt ble meldt at Russland har gjennomført luftangrep i Syria. Dette førte til snakk og spekulasjoner om at bombingen strategisk ble gjort i nærheten av områder med oljeforekomster.

Siden har Saudia-Arabia vært ute i media og krevd at Russland opphører offensiven, på grunn av manglende klarhet rundt hvilke mål det russiske luftvåpenet fokuserer på. Ifølge en megler burde det ikke ha noen effekt på oljeprisen om angrepene kun fokuserer på IS-mål. Dersom også andre strategiske oljerelaterte mål treffes, kan det imidlertid være av betydning.

Faller etter kvartalstall

Stolt-Nielsen faller 2,5 prosent torsdag etter at selskapet la frem et resultat før skatt på 33 millioner dollar i tredje kvartal 2015, mot ventet 46 millioner. Også omsetning og driftsresultat var svakere enn ventet.

Meglerhusene Pareto og SEB trekker begge frem utviklingen i terminal-virksomheten, som var betydelig svakere enn ventet, som spesielt bekymringsverdig.

«Den skuffende utviklingen i denne virksomheten står i kontrakt til synet på terminaler som et stabilt forretningsområde», skriver SEB i en oppdatering i etterkant av fremleggelsen av rapporten.

«Alt i alt er rapporten på den svake siden, men utviklingen i både tankcontainere og terminaler er skuffende», skriver Pareto.

De viser til at ledelsen har snakket om økt konkurranse i tankcontainere i flere kvartal, men mener likevel nedgangen på årsbasis er bekymringsverdig.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,16 prosent til 588,49 poeng, omsatt for 1,6 milliarder kroner.

Les også:

Sentralbanksjef Øystein Olsen: - Vi har nå lært at null ikke er en absolutt grense

- Ikke uventet med en korreksjon denne måneden

Slik skal Tekna skape 12.000 nye jobber

Se DNtv: Hør reaksjonen blant publikum når dørene åpner seg

Trodde du «vingedørene» ville bli et problem på trange parkeringsplasser?

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.