Innen sluttstrek ble satt mandag hadde Funcom-aksjen steget solide 12,72 prosent til 5,85 kroner.

Mandag morgen opplyste spillutvikleren Funcom at den lanserer den åpne betaversjonen for online-spillet «Lego Minifigures Online» i løpet av juni, ifølge TDN Finans.

Spillet, som er basert på Legos minifigurer, har allerede vært i lukket betaversjon i flere måneder.

I mandagens melding skriver Funcom at den åpne betaversjonen vil være en mulighet for selskapet å teste spillet mer grundig med et større antall spillere.

Selv om børsen åpnet i negativt terreng endte den dagen ørlite i pluss etter at aksjehandelen i USA trakk opp mot handelsslutt i Oslo.

Investorene er nok en gang spente i forkant av årets første resultatsesong.

Statoil-resultat

Det som vil få størst oppmerksomhet tirsdag morgen, er resultatet til Oslo Børs' desidert største selskap, Statoil.

Aksjen handlet opp mandag, og ble, som vanlig, dagens mest omsatte aksje når aksjer verdt 575 millioner kroner skiftet hender. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,908 milliarder kroner gjennom dagen.

LES OGSÅ: Venter flere børsnoteringer dnPlus

Onsdag fortsetter resultatrushet, og store selskaper som Aker Solutions, Norsk Hydro, Yara, Marine Harvest og Subsea 7 skal til pers.

Tror på DNO-eksport

DNO International steg 1,0 prosent til 19,81 kroner etter at Nordea Markets oppgraderte aksjen fra kjøp til sterkt kjøp, skriver TDN Finans.

Nordea venter at DNO vil starte oljeeksport fra Kurdistan i løpet av andre halvdel av 2014, ettersom de har tro på at de pågående samtalene mellom Baghdad og Erbil etterhvert vil føre til en avtale.

«Infrastrukturen er allerede på plass, men politiske kontroverser kan selvsagt føre til ytterligere forsinkelser. Begge sider vil imidlertid være tjent med en eksportavtale, og det ser ut som det kun står på forhandlinger rundt inntektsdistribusjon og betaling til de internasjonale operatørene. Vi tror det står så mye på spill at alt annet enn inngåelse av en avtale ikke er levedyktig.», heter det i Nordeas oppdatering.

Videre tror meglerhuset at DNO vil bli en attraktiv oppkjøpskandidat for de større oljeselskapene når eksporten kommer på plass.

Utenkelig av Fed

Til tross for at selskapsnyheter trolig vil prege Oslo Børs mest denne uken, kommer det viktige nyheter fra utlandet. Tirsdag møtes Den amerikanske sentralbanken (Fed) for sitt månedlige todagers møte. Der vil sentralbankens pengepolitiske komité (FOMC) avgjøre om den fortsetter å kutte sine obligasjonskjøp. Så langt har Fed kuttet sine kvantitative lettelser med 10 milliarder dollar månedlig siden nedtrappingen startet i desember.

LES OGSÅ: Ny all-time high på Oslo Børs

«Det er nærmest utenkelig at ikke Fed fortsetter nedtrappingen av verdipairkjøpene i samme fart som tidligere. Fokus blir på ordlyden i meldingen fra møtet», skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Brent opp

Prisen på Brent-olje mandag morgen var marginalt høyere enn da Oslo Børs stengte fredag. Men utover dagens sank oljeprisene igjen.

Brent 1. posisjon ligger på 108,67 dollar per fat mandag morgen, ned 0,95 dollar fra forrige handledag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,10 prosent til 566,82 poeng.

LES OGSÅ:

 

Retro-teknologien blomstrer
00:00
Publisert:

Tyskere kaster seg inn i kampen om fransk gigant

Cermaq øker i Chile

Streikende kinesere: – Vi skremmes tilbake på jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.