Oslo Børs spretter opp fra start mandag, der børslokomotivene trekker lasset.

Oljeprisene stiger tross skepsis til den foreløpige oljeproduksjonsfrys-avtalen mellom ledende Opec-makter og Russland.

Les også: Oljekommentaren: - Vil neppe ha noen stor betydning

Nordsjøoljeprisen brent for levering i april er opp 0,6 dollar til 33,60 dollar fatet.

Statoil stiger rundt to prosent til 121,1 kroner per aksje.

Lakseoppdretterne Marine Harvest og Salmar er i godt driv. Begge selskaper nyter godt av fortsatt høye laksepriser, og la frem kvartalstall og utsikter i forrige uke.

Marine Harvest er opp 1,3 prosent til 125,8 kroner. Salmar stiger 2,6 prosent til 177 kroner.

Det Kjell Inge Røkke- og Aker-dominerte fiskelskapet Havfisk, tidligere Aker Seafood, stiger markert etter å ha lagt frem kvartalsresultater før børsåpning.

Havfisk fikk et kvartalsresultat på 111 millioner kroner i fjerde kvartal, opp fra 63 millioner kroner i samme periode året før. Selskapet foreslår et utbytte på 1,50 kroner per aksje, og varsler bygging av ny tråler til en verdi av 325 millioner kroner.

Havfisk stiger fem prosent til 29,4 kroner.

Denne uken blir ifølge relativt stille på den globale nøkkeltallfronten, men det kommer flere spennende tall fra Norge.

Ifølge Nordea Markets morgenrapport blir spesielt oljeinvesteringstellingen på onsdag viktig for de makroøkonomiske utsiktene og synet på Norges Banks politikk, skriver TDN Finans.

Nordea anslår et fall i oljeinvesteringene på ti prosent i 2016, mans Norges Bank anslår -11 prosent. En investeringstelling ned mot 170 milliarder kroner, som forrige telling viste, vil være i tråd med det anslaget.

«Skulle imidlertid tellingen vise et investeringsnivå ned mot 160 milliarder, tilsvarende et fall på 15 prosent, vil trolig både vi og Norges Bank nedjustere investeringsanslagene og anslagene for den samlede veksten i norsk økonomi», heter det i morgenrapporten, ifølge TDN Finans.

Det vil trolig også innebære en mer aggressiv fart på rentekuttene enn Norges Bank tidligere har kommunisert.

DNB Markets tror at investeringsanslaget for 2016 blir justert litt ned fra undersøkelsen i fjerde kvartal i fjor, men legger til at denne tellingen normalt ikke pleier å gi de helt store overraskelsene.

Mandag kommer flash-estimater for PMI fra en rekke land. Svake produksjonstall mot slutten av året i fjor for flere land, og turbulensen i finansmarkedene så langt i år, kan komme til uttrykk i PMI-indeksene.

«Konsensusanslagene peker i alle fall mot en nedgang. Men turbulensen i finansmarkedene har nok neppe hatt store realøkonomiske virkninger ennå. Nedgangen i anslagene på PMIene er da også moderate», sier DNB i sin morgenrapport.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 1,5 prosent til 558,51 poeng.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3

Hydro om Tadsjikistan-affæren: - Meget komplisert sak

Asia i dag: Skal gjenreise tilliten til Kinas aksjemarked (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi
- Sentralbanken har ikke så mye mer igjen å gi
Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets kommenterer sentralbanksjefens tale.
03:26
Publisert: