Oslo Børs er i negativt terreng mandag, tynget av blant andre Seadrill og Norsk Hydro.

Det flytende gasstankrederiet Höegh LNG demper imidlertid fallet og stiger markert etter å ha lagt frem resultater per tredje kvartal.

Selskapet fikk et bruttoresultat (ebitda) på 27 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 4 millioner dollar i samme periode ifjor. Det var på forhånd ventet et bruttoresultat på 28 millioner dollar, ifølge TDN Finans.

Driftsresultatet ble 20 millioner dollar (-10), mot ventet 18 millioner dollar. Selskapet vil betale et kvartalsutbytte på 0,10 dollar for fjerde kvartal, opplyses det.

Gasstankrederiet byr i dag på fem prosjekter for flytende lagring og regassifisering (FSRU), og antallet prosjekter fortsetter å øke, ifølge kvartalsrapporten.

Toppsjef Sveinung Støhle påpeker at en prosess virker lovende for selskapets syvende FSRU.

- Vi ser god fremgang, særlig på ett prosjekt for denne, sier Støhle på en webcast mandag, ifølge TDN Finans.

Höegh LNG henter in 103 millioner dollar i rettet emisjon i kvartalet for å utnytte mulighetene innenfor FSRU-markedet, ifølge toppsjefen.

- Selskapet er godt posisjonert for ytterligere å styrke posisjonen som den ledende FSRU-aktøren i et voksene og attraktivt markedssegment, sier Støhle i dagens melding.

Höegh LNG stiger 3,4 prosent til 105,50 kroner.

Makrokalenderen er tettpakket mandag, der kredittveksttall (K2) og Norges Banks valutatransaksjoner for desember står sentralt.

Ferske svenske BNP-tall for tredje kvartal viser en vekst på 3,9 prosent på årsbasis, mot 3,4 prosent ventet, ifølge TDN Finans. På kvartalsbasis var BNP opp 0,8 prosent.

Nordea Markets ventet en kvartalvis vekst i Sverige på 0,3 prosent og en vekst på 3,5 prosent sammenlignet med samme periode ifjor.

"Dette anslaget kan være for lavt, da oppjusterte detaljomsetningstall tyder på sterkere vekst i privat forbruk enn tidligere antatt. Det har også vært god vekst i investeringene. Det er ikke BNP-veksten som er Riksbankens bekymring, men lav inflasjon. Kostnadsveksten er trolig enda for lav til at inflasjonsmålet vil nås", heter det i morgenrapporten fra meglerhuset.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,2 prosent til 624,13 poeng.

Les også:
«Opplagt» med renteheving i USA
- Det brygger opp til storm i markedene
Asia i dag: Vokser raskere enn Kina (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Her er hodejegerens heteste jobbintervju-tips
Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert: