Det var bred oppgang på Oslo Børs torsdag, som dermed hentet seg noe inn etter å ha sluttet kraftig ned onsdag.

Seadrill-aksjen var blant aksjene som trakk opp etter at aksjen falt 29 prosent onsdag.

Bank of America Merrill Lynch nedgraderte onsdag Seadrill-aksjen til underperform fra nøytral. Analytikerne nedjusterte Seadrill-kursmålet med 79 prosent, fra 70 kroner til 15 kroner per aksje.

Bank of America Merrill Lynch har ikke noen kjøpsanbefalinger innen oljeservicesektoren, mens for de europeiske aksjene i sektoren har de «underperform» på samtlige.

Seadrill sluttet opp 16 prosent torsdag til 16,80 kroner per aksje, omsatt for 195 millioner kroner.

Sitter på feil ende

JP Morgan mener oljeservice-selskapene sitter på feil ende av de to temaene som preger bransjen: Investeringsrasjonering hos oljeselskapene og kostnadsdeflasjon. Meglerhuset venter at begge temaer ikke er uttømt, men at en videre svekkelse tydelig er priset inn i aksjene, ifølge en oppdatering torsdag.

Det er likevel en risiko for ytterligere estimatnedjusteringer i sektoren, mer finansielt stress og henting av kapital, skriver JP Morgan-analytikerne.

Subsea 7, Aker Solutions og TGS-Nopec trekkes frem som aksjer man kan gå inn i dersom markedet snur.

Marine Harvest meldte torsdag morgen om et operasjonelt driftsresultat på «rundt 850 millioner kroner» i fjerde kvartal (1.032 millioner kroner i fjerde kvartal 2014). Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et resultat på 993 millioner kroner.

Marine Harvest opplyser at resultatet ble påvirket negativt med rundt 70 millioner kroner knyttet til oppstarten av prosesseringsanlegget Rosyth i Skottland.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets trekker frem to grunner til avviket i driftsresultat: Oppstartsproblemer og svakere enn ventet slaktevolum.

Marine Harvest sluttet ned 0,2 prosent til 111,30 kroner per aksje, omsatt for 351 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 2,43 prosent til 530,64 poeng, omsatt for 4,441 milliarder kroner.

 

Les også: Inge Hansen langer ut mot Telenor-sjefen:  - Sterkt svekket, helt usynlig utad og preges av cv-jukset
Deutsche Bank varsler giganttap

Svakere enn ventet for Marine Harvest  

Asia i dag: - Børskrakk lar seg ikke forsvare (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Mener sjokk brer seg raskere
Mener sjokk brer seg raskere
Kriser og rystelser i en del av verden brer seg nå mye raskere gjennom hele verdensøkonomien enn før, mener Davos-veteran og DNB-sjef Rune Bjerke under den norske deltagermiddagen i alpebyen.
01:28
Publisert: