En oljesmurt Oslo Børs reflekterte utvikingen i USA torsdag, der særlig riggaksjene, og oljeprisen falt til nye lave nivåer. Det bidrar til at Oslo Børs gjorde det svakest blant børsene i Europa, der toneangivende børser var svakt ned.

John Fredriksens riggkjempe Seadrill ledet an i den negative utviklingen med et fall på omlag 3,3, mens oljeselskapet Statoil tynget med et fall på 3,2 prosent.

Prisene på oljekontrakter er fredag morgen stabile på nye lave nivåer fra torsdagens stengning i London og New York. Prisen på Brent 1. posisjon er lite endret fra da Oslo Børs stengte torsdag og ligger rundt 49,16 dollar fatet.

Citi har nedjustert sitt anslag på oljeprisen for 2015 og 2016 på grunn av svake fundamentale markedsforhold. De mener at forventninger om økt tilbud fra Opec og utfordrende etterspørselsvekst fra Kina og andre fremvoksende økonomier driver prisene lavere, ifølge Bloomberg News.

I 2015 venter meglerhuset en Brent-pris på 54 dollar fatet, fra tidligere 58 dollar. I 2016 har de nedjustert anslaget til 53 dollar fatet fra 63 dollar. Anslagene på WTI-prisen i 2015 er 48 (53), og 48 dollar pr fat i 2016 (56).

På grunn av en gunstig utvikling i den norske kronen har analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets oppjustert kursmålet på Marine Harvest-aksjen til 93 kroner fra 75. Analytikeren gjentar salgsanbefalingen, ifølge en oppdatering torsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs  endte ned 1,34 prosent til 612,66 poeng.

Les også: Saftig pris for lavpriskjede
Statoil dropper trolig ny plattform
Norwegian får charteravtaler verdt 200 millioner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.