Oslo Børs falt bredt og hardt anført av aluminiumsgiganten Norsk Hydro onsdag.

Hydro endte ned i underkant av fem prosent.

Goldman Sachs nedgraderer sin anbefaling aksjen til nøytral fra kjøp, etter at råvareanalytikerne har tatt ned aluminiumprisanslagene, ifølge TDN Finans.

De begrunner nedjusteringen med at eksporten av halvfabrikkerte aluminiumprodukter fra Kina vil fylle tilbudsunderskuddet utenfor Kina, og føre til at markedet er i overskudd frem til 2019.

Les også: Kinas valutagrep skaper markedsuro verden over

En svakere norsk krone og brasiliansk real mot dollar vil fortsette å være positivt for selskapet, og motvirker noe av fallet i aluminiumprisen, mener Goldman-analytikerne. De har imidlertid tatt ned anslagene for Norsk Hydros ebitda med 25 prosent i 2016 , og 23 prosent i 2017. I 2015 har de tatt opp anslaget med fem prosent.

Goldman-analytikerne venter ikke at selskapet vil betale overskytende kapital til aksjonærene så lenge aluminiumprisene er lave.lenge aluminiumprisene er lave, ifølge TDN Finans.

De største risikoelementene i analysen til meglerhuset er «all in»-aluminiumprisen, skatter i Brasil og svingninger i den norske og brasilianske valutaen mot dollar.

Hydro endte ned 4,8 prosent til 29,52 kroner.

Svakere utbytte enn ventet

Oppdrettskjempen Marine Harvest bidro også til å tynge utviklingen, etter å ha lagt frem ferske resultater før børsåpning.

Operasjonelt driftsresultat var på 719 millioner kroner (1220), som er noe over hva varslet av selskapet 7. august. Et utbytteforslag på 1,30 kroner per aksje er imidertid under forventningene, som var på 1,44 kroner per aksje i snitt blant analytikerne TDN Finans var i kontakt med i forkant.

- Andre kvartal var et utfordrende kvartal. Tredje kvartal har imidlertid startet sterkt, med forbedrede priser i alle hovedmarkedene. Med en begrenset tilbudsvekst i periodene fremover, forventer vi en stram markedsbalanse, sier Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog i en melding onsdag.

Marine Harvest endte ned 0,3 prosent til 103,70 kroner per aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,16 prosent til 617,59 poeng.

Leier ut fly

Norwegian Air Shuttle opplyste onsdag om at datterselskapet Arctic Aviation Assets har inngått intensjonsavtale for å lease ut totalt tolv Airbus 320NEO som skal leveres i perioden 2016-2018. Kontraktvarigheten er på tolv år pr fly.

Analytiker Kenneth Sivertsen i SEB er positiv til avtalen. Han har tidligere anslått en månedlig leie på 420.000 dollar, og tror denne antakelsen er ganske på linje med dagens nivåer, ifølge en oppdatering onsdag.

Dermed kan Norwegian årlig kunne motta 63 millioner kroner i 2016, stigende til 376 millioner kroner i 2017, skriver analytikeren i en oppdatering.

SEB-analytikeren venter at leasingavtalen vil ha «relativ nøytral» effekt på Norwegians inntjening i perioden. Samtidig vil flere slike avtaler redusere usikkerheten rundt inntjeningen, påpeker han.

«Alt i alt, positiv for Norwegian-aksjen og støttende for vår kjøpsanbefaling», fastslår Sivertsen.

Norwegian Air Shuttle-aksjen sluttet ned 0,8 prosent til 366,90 kroner, omsatt for 210 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,16 prosent til 617,59 poeng.

Les også: - Kan være starten på flere fall i kinesisk valuta
Mindre tap en fryktet i Stavanger-bank
Flere hundre oljejobber ble borte i sommerferien  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.