Oslo Børs falt fra start mandag, men hentet seg inn i takt med oljeprisen. Marine Harvest og Norwegian trakk opp.

Oljeprisene falt mindre enn mange hadde ventet etter et resultatløst møte mellom produsentland i Doha på søndag.

- Jeg er fristet til å si at det skjer forbausende lite på Oslo Børs, tatt i betraktning det som skjedde i helgen. Jeg hadde fryktet større fall i oljeprisen etter Doha-møtet, og siden Oslo Børs oppfattes som en oljebørs, fryktet jeg en del svingninger i dag, sa aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets til TDN Finans.

Nervøsiteten i markedet er mindre enn korreksjonen i oljeprisen skulle tilsi, ifølge Tunaal.

Demonstrerer markedsmakt

Oljetoppmøtet i Doha søndag mislyktes i den grad det var håp om en frysing av produksjonen til januar-nivå.

Lekkasjer fra nattens forhandlinger viser at Saudi-Arabia ikke ville la seg presse av Iran og foreta en produksjonsfrys samtidig som Iran planlegger å øke produksjonen fremover.

Helgens sammenbrudd i forhandlingene om frys av oljeproduksjonen er er en demonstrasjon av at Saudi-Arabia ikke kommer til å gi fra seg markedsandeler, sier analysesjef Ed Morse i Citigroup.

Les mer: Asia i dag: Panikk i oljemarkedet – reddes av Kuwait-streik og Største oljeprisfall på to måneder

Norwegian-byks

Flyselskapet Norwegian steg markert etter at selskapet varslet om midlertidig godkjennelse for de planlagte transatlantiske flygningene av sitt irske datterselskap, Norwegian Air International.

- Det er på høy tid at Det amerikanske transportdepartementet omsider foreslår å innvilge søknaden om flytillatelse, uttalte konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian fredag ettermiddag.

Les også: Norwegian kan få medhold i USA

Norwegian steg 2,5 prosent til 365,2 kroner, omsatt for 254 millioner kroner.

Solid fra Marine Harvest

Marine Harvest fikk et operasjonelt driftsresultat på om lag 110 millioner euro i første kvartal 2016, ifølge en oppdatering fra selskapet etter utgangen av kvartalet, melder TDN Finans. Det var ventet et operasjonelt driftsresultat på 105 millioner euro.

Lakseanalytiker Salman Alam i Carnegie mener rapporten var solid.

- Vi visste på forhånd at Skottland og Chile ville være veid ned av engangshendelser, men resultatene i Norge og Canada er bedre enn ventet. Spesielt Norge er veldig bra. Der kunne det ha kommet en kostnadssmell som følge av fortsatte lusekostnader, men det virker som om det er under kontroll, sier han til TDN Finans.

Også Tore Tønseth i Sparebank1 Markets venter en positiv markedsreaksjon mandag.

«Totale tall for gruppen var omtrent som ventet, men de kanadiske resultatene var veldig sterke og justert for oppstartsproblemer i Rosyth i Skottland og algeoppblomstring i Chile, er dette relativt solide tall», skriver Tønseth i en oppdatering mandag.

Marine Harvest sluttet opp 2,5 prosent mandag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,13 prosent til 585,46 poeng, omsatt for 3,232 milliarder kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Største oljeprisfall på to måneder

Asia i dag: Panikk i oljemarkedet – reddes av Kuwait-streik

Dagens aviser på 1-2-3  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Se DNtv:
Se trailer: «Where to Invade Next»
01:22
Publisert: