Oslo Børs åpner i positivt terreng fredag.

Telenor har fredag morgen meldt om gjennomført plassering av Vimpelcom-aksjer. Telenor-aksjen er i skrivende stund ned 1,10 prosent.

Analytiker Fredrik Thoresen i SEB beregner at Telenors salg av amerikanske depotaksjer og plasseringen av obligasjonen bedrer nettogjeldsgraden i Telenor.

Ifølge ham åpner dagens salg for en potensiell bedring av selskapets utbyttekapasitet, mener Thoresen.

- Stor interesse

Renten på Telenors konvertible obligasjon for amerikanske depotaksjer i Vimpelcom ble satt til 0,25 prosent, som er noe lavere enn indikert, og premien ble tatt noe opp til 40 prosent, fra indikerte 30-35 prosent.

- Vi hadde antydet en konverteringspremie på 30-35 prosent og så går vi for 40 prosent. Det gjør at vi beholder noe av oppsiden selv. Det kan indikere at det har vært forholdsvis stor interesse siden vi reduserer kupongrenten noe og drar opp premien, sier IR-direktør Marianne Moe i Telenor til TDN Finans.

Berenberg nedgraderer anbefaling på Telenor-aksjen til selg fra hold. Kursmålet er 116 kroner, ifølge en oppdatering 15. september.

Noe høyere oljepris

Brent 1. posisjon er nå noe høyere per fat enn den var da Oslo Børs stengte torsdag. Den handles nå for 46,21 dollar per fat mot 46,08 dollar pr fat ved stengetid torsdag.

Oljeprisene er svekket som følge av spekulasjoner om at tilbudsoverskuddet i oljemarkedet vil vedvare, og om at stanset oljeeksport fra Libya og Nigeria vil komme i gang igjen, skriver Bloomberg News.

Hovedindeksen på Oslo Børs er like før klokken 10 opp 0,41 prosent til 599,27 poeng.

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Her er den første iphonen uten plugg
Da Apple viste fram iPhone 7 onsdag kveld, skjedde det som har vært diskutert og fryktet blant enkelte i forkant. Selskapet har nemlig bestemt seg for å fjerne muligheten for å koble til hodetelefoner via minijack på den neste iPhonen.
01:29
Publisert:
 

- Tenk deg om før du låner til pipa
DNs Bård Bjerkholt kommenterer boligprisene.
03:31
Publisert: