Oslo Børs endte ned etter en volatil ettermiddag fredag. Børsen var en kort stund i pluss etter at den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten for oktober ble offentliggjort, men falt senere tilbake.

Aksjemarkedene i Europa holdt seg på sin side i positivt terreng, mens oljeprisene falt som følge av sterkere dollar etter arbeidsmarkedsrapporten. Det prises nå inn en betydelig høyere sannsynlighet for en renteøkning fra Federal Reserve i desember enn før rapporten.

DNB og Storebrand, som begge kan dra nytte av høyere renter, var de eneste som steg blant de tolv mest omsatte aksjene på Oslo Børs.

For øvrig meldte DNB fredag morgen om iverksettelse av en prosess for å vurdere ulike strategiske alternativer rundt bankens kredittkortvirksomhet som formidles gjennom eksterne kanaler.

Analytiker Vegard Toverud i Pareto Securities mener meldingen påvirker DNB-aksjen positivt.

- En eventuell transaksjon vil bedre kapitalposisjonen til DNB hvis den blir gjennomført, sier han til TDN Finans, og legger til:

- På den annen side er jo dette er svært lønnsomt område, og vil redusere inntjeningen til DNB noe.

DNB endte opp 2,0 prosent til 113,70 kroner, omsatt for 372 millioner kroner.

Svakere  fra Vimpelcom

Telenor-deleide Vimpelcom rapporterte fredag morgen at selskapet fikk en underliggende ebitda på 1.018 millioner dollar i tredje kvartal 2015, ned fra 1.520 millioner dollar året før.

Fondsfinans mener det justerte Vimpelcom-resultat var på linje med forventingen på forhånd, mens Vimpelcom-bidraget til Telenors fjerdekvartalsresultat mener meglerhuset virker å være mer negativt enn fryktet.

«I sum dette litt negativt for bunnlinjen til Telenor», skriver meglerhuset i oppdateringen, og legger til at det ikke har mye å si for det underliggende Telenor-caset. Fondsfinans gjentar en kjøpsanbefaling på Telenor med kursmål 194 kroner.

Telenor endte ned 1,1 prosent til 155,60 kroner, omsatt for 317 millioner kroner.

DNO-fallet fortsatte

DNO-aksjen fortsatte ned fredag etter et fall på 3,9 prosent torsdag, da selskapet la frem rapport for tredje kvartal.

DNB Markets gjentar fredag sin kjøpsanbefaling på DNO-aksjen, mens kursmålet nedjusteres til 18 kroner, fra tidligere 20 kroner. Nedjusteringen begrunnes med utsikter om lavere produksjon fra Tawke-feltet i det kurdiske området av Nord-Irak.

DNO endte ned 3,0 prosent til 8,55 kroner.

Aker Solutions fortsatte også ned etter torsdagens kvartalsrapport. Nordea Markets har nedgradert aksjen til hold fra kjøp og satt et kursmål på 40 kroner. Aksjen sluttet ned 5,5 prosent til 34,70 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet ned 0,28 prosent til 626,89 poeng, omsatt for 3,24 milliarder kroner.

Les også:

Seniorøkonom: «Saftig» jobbvekst i USA

Her er sjefene i Kunnskapsdepartementet på vei ut fra Økokrim

Se DNtv: Fem styrkeøvelser for en strammere kropp

 

Fem styrkeøvelser for en strammere kropp
Skal fettet bort, må muskelmassen opp.
02:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.