Børskommentaren er oppdatert.

Børsene i USA stenger ned onsdag, tynget av Apple og Microsoft, etter selskapene la frem skuffende kvartalsrapporter tirsdag etter stengetid i USA.

Microsoft la frem et kvartalstap på 3,2 milliarder dollar i andre kvartal, som er det største i selskapets historie.

Apple la frem resultater som var på linje med forventningene, men rapporterte om lavere enn ventet iPhone-salg og indikerte at omsetningen i inneværende kvartal kan komme inn lavere enn analytikerne venter.

- Det er ikke bare et stort selskap, men et selskap flere andre selskaper er avhengige av for sine virksomheter, fremhever Chris Gaffney i EverBank World Markets overfor Wall Street Journal.

For høye forventninger

Megler Benno Galliker i Luzerner Cantonalbank sier til Bloomberg News at det virker som forventningene til teknologisektoren har vært litt for høye.

- De seneste ukene har vært rimelig bra for markedet, og alle var litt overtente, så det virker som vi kommer til å bli litt mer forsiktige de neste dagene, sier han.

Apple-aksjen falt 4,55 prosent onsdag, mens Microsoft falt 3,93 prosent.

- Det store fallet i Apple-aksjen skyldes for optimistiske forventninger. Kvartalstallene var litt vinglende. Jeg ville ikke solgt på svake nivåer. Hvis du ikke allerede eier Apple-aksjer, er det en god mulighet nå, sier investeringssjef Jerry Braakman i First American Trust til MarketWatch.

Oljeprisfall

Også fallet i oljeprisene tynget de amerikanske børsene onsdag.

Den amerikanske referanseoljen West Texas Intermediate falt under 50 dollar fatet for første gang siden april, etter at amerikanske myndigheter la frem tall som viste at oljelagrene i USA har steget mer enn ventet.

- Vi tror oljeprisen (WTI) kan komme helt ned til 40 dollar fatet innen en måned, sier analytiker John Macaluso i Tyche Capital Advisors til MarketWatch.

Flere tungvektere på de amerikanske børsene står i rødt ved stengetid i New York onsdag, først og fremst teknologiselskaper.

Se oversikt over børskursene her.

Slik stengte nøkkelindeksene i USA tirsdag (klokken 22 norsk tid):(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones - ned 0,38 prosent til 17.851,04 poeng
  • Nasdaq Composite - ned 0,70 prosent til 5.171,77 poeng
  • S&P 500 - ned 0,24 prosent til 2.114,07 poeng

Les også:

Asia i dag: «Vil endre det globale økonomiske landskapet»

Twitter-forbud opphevet i Tyrkia

Oljefondet kjøper Europa-eiendom

Se DNTV: Tren deg sterk på fem minutter

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert: