Oslo Børs spretter opp fra start etter den markerte nedgangen tirsdag.

Fed-sjef Janet Yellens tale tirsdag kveld bidro til å løfte Wall Street. Yellen varsler fortsatt at rentene skal stige, men later ikke til å ha hastverk.

Les mer: Yellen vil gå forsiktig frem

Ser nedsiderisiko

DNB Markets mener kommentarene peker i retning av at Fed vil holde renten uendret på sitt april-møte, og at budskapet er at Fed vil gå forsiktig frem når renten settes opp.

"Hun viser til at inflasjonen er volatil og at styrkingen av dollaren i fjor ventes å dempe inflasjonen fremover. Yellen venter derfor ikke at inflasjonen vil komme opp til målet i år, men at dette vil skje i løpet av 2017 og 2018. For øvrig anser Fed at risikoen for global vekst har økt, noe som kan gi nytt fall i oljeprisen og ny styrking av dollaren. Hvis så skulle skje, vil det kunne drøye ytterligere før inflasjonen når målet", skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Nordea Markets mener talen innholdt "haugevis" av argumenter for tilbakeholdenhet.

"Nedsiderisiko ser Yellen nesten overalt. Interessant var at Yellen påpekte at markedets prising av et lavere forløp for styringsrenten og dermed lavere lange renter var en slags automatiske stabilisator mot de negative effektene av uro internasjonalt og i markedene", heter det i meglerhusets morgenrapport.

Brasilbrems

Det Seadrill-dominerte riggselskapet Sevan Drilling faller hardt etter at det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras har terminert en kontrakt for riggen "Sevan Driller" og redusert dagraten for "Sevan Brasil".

Les mer: Sevan mister Petrobras-kontrakt

Per 26. februar er Sevan Drillings ordrereserve estimert til 509 millioner dollar,  inklusive kontraktsforlengelsen for «Sevan Louisiana». Til sammenligning var ordrereserven 725 millioner dollar ved utgangen av fjerde kvartal, ifølge selskapets fjerdekvartalsrapport 24. februar, melder TDN Finans.

Sevan Drilling er ned 8,4 prosent til 2,2 kroner per aksje.

Ledighet i fokus

Klokken 10.00 får vi arbeidskraftundersøkelsen for januar, de såkalte AKU-tallene.

Nordea Markets venter i likhet med konsensus en arbeidsledighet på 4,5 prosent, mens Norges Bank venter en gjennnomsnittlig AKU-ledighet på 4,6 prosent.

"Vi stoler mer på de registrerte (NAV) tallene. Ifølge AKU flatet veksten i sysselsettingen ut, troverdig nok. Men siden veksten i antallet som ønsket jobb (tilbudet) fortsatt i høyt tempo økte ledigheten mye. Normalt avtar veksten i tilbudet med et svakere arbeidsmarked. Ifjor høst flatet imidlertid tilbudet ut og AKU ledigheten har etter det beveget seg sideveis", skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger omlag 1,1 prosent til 575,77 poeng noe etter åpning onsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Skal sørge for 60 prosent av den globale veksten i år

Expert kutter lønnsavtale

Lønnspakken hans ifjor var 100 millioner

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Se DNtv:
Hvor lav kan boliglånsrenten bli?
DNs kommentator Bård Bjerkholt om rentenivået.
01:08
Publisert: