Oslo Børs er i flatt terreng foran EUs og Storbritannias skjebneavstemning torsdag.

Oljeprisen brent for utsatt levering vaker under 50 dollar fatet, mens børslokomotivene glimrer med sitt fravær.

Ferske meningsmålinger før britene i dag går til stemmelokalene viser en knapp overvekt for "bremain", og at Storbritannia forblir i EU-samarbeidet.

Pundet har styrket seg mot dollar gjennom natten, og Nordea Markets forklarer sentimentet med målingene.

"Markedene heller nå, etter denne ukens kraftig forbedring i risikosentimentet, helt klart i retning av remain. Det betyr at markedsreaksjonen kan bli svært skjev etter dagens avstemning, med sterk negativ reaksjon på et Brexit og mye mer moderat reaksjon på en remain", skriver meglerhuset i morgenrapporten.

Nesten 46,5 millioner er registrert som velgere, et rekordhøyt tall i britisk valghistorie, og eksperter regner med at mellom 60 og 80 prosent av dem faktisk vil stemme. Dette er Storbritannias tredje nasjonale folkeavstemning noensinne.

Lokalene åpner klokken 8 og stenger klokken 23 ikveld. DN.no følger utviklingen gjennom dagen.

«Brexit» eller «Bremain»? Følg britenes historiske EU-avstemning i DNs livestudio.

Norges Banks rentebeskjed legges frem klokken 10.00, men kommer helt i skyggen av britenes folkeavstemning, noe også meglerhusens morgenrapporter bærer preg av.

Samtlige 12 økonomer TDN Finans har vært i kontakt med venter at sentralbanken holder renten uendret denne gang. De fleste venter imidlertid at Norges Bank vil indikere et rentekutt i løpet høsten.

- Norges Bank har den seneste tiden fokusert på risikostyring og de har handlet ut i fra en vurdering om å dempe nedsiderisikoen for veksten og å ligge i forkant. Det vi har sett siden mars-rapporten er høyere oljepriser, en mer ekspansiv finanspolitikk, samtidig som økonomiske indikatorer og data har vist at vekstmomentet har bedret seg. Dette tyder på at nedsiderisikoen har blitt redusert. I et sånt scenario bør Norges Bank velge å holde renten uendret, sier sjefstrateg Erica Blomgren i SEB til TDN Finans.

Det Frederik W. Mohn-kontrollerte riggselskapet Songa Offshore er ned over 30 prosent.

Selskapet melder torsdag å ha utstedt 1,418,100,000 nye aksjer i tråd med tidligere meldte emisjon på tegningskurs 0,15 kroner.

Songa Offshore-aksjen er ned 34,8 prosent til 0,15 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,16 prosent til 607,9 poeng.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Dette er analytikerne aller mest spente på før Norges Banks rentebeslutning

43 prosent av Statoil-aksjonærers ubytte har blitt allokert til aksjer

Møbelprodusent legger ned fabrikk

Asia i dag: Spår stormer i asiatiske finanssentre

Se DNtv:

Slik kan du ta undervannsbilder med mobilen
DNs fotograf og fridykker Aleksander Nordahl tester undervannsdeksel til mobil og gir deg tipsene du trenger for å sikre feriebildene i vann.
04:36
Publisert:

 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbre(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.