Oslo Børs åpner opp fredag etter oppgang på børsene i USA torsdag og i Asia fredag.

Like etter åpningstid på børsen er hovedindeksen opp 0,97 prosent til 621,60 poeng.

Det var en god utvikling i USA torsdag, som følge av kommentarer fra ESB-sjef Mario Draghi.

Sterkt fra Gjensidige

Gjensidige forsikring er opp hele 11,84 prosent like etter åpningstid på Oslo Børs.

Gjensidige Forsikring har fredag rapportert et forsikringsresultat på 1.091 millioner kroner i tredje kvartal 2015, som var klart høyere enn forventingen på forhånd på 758 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av Gjensidige Forsikring.

Citi viser i en oppdatering til at Gjensidiges resultat var bedre enn ventet innen forsikring-virksomheten, mens investeringsresultatet var svakt.

Citi venter en positiv reaksjon på Gjensidige-aksjen på kort sikt som følge av den sterke solvens II-posisjonen, potensial for økt kapitalstyring-hendelser, og guiding om frigjøring av reserver fremover.

I kvartalsrapporten fremgår det at Gjensidige Forsikrings aktuarer har gjort og gjennomgang og funnet ut at skadeutbetalingene relatert til personskade har vært lavere enn hittil antatt. Selskapet skal legge en plan for å frigjøre reserver på rundt 2,5-4,0 milliard er over de neste tre til fem årene.

Bank of America Merrill Lynch ser Gjensidige opp tre prosent.

Kutter guiding

Petroleum Geo-Services (PGS) fikk en ebitda på 115 millioner dollar i tredje kvartal 2015, mot ventet på 117 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Merrill Lynch venter en positiv åpning og viser til at selv om selskapet kutter guidingen for 2015, ligger det fortsatt over konsensus.

PGS-aksjen er opp 5,90 prosent fredag morgen.

TGS-Nopec fikk et driftsresultat på 46 millioner dollar i tredje kvartal 2015. Det var på forhånd ventet et driftsresultat på 38 millioner dollar.

Credit Suisse ser aksjen opp tre prosent og viser til bedre enn ventet resultat.

TGS- Nopec stiger med 5,46 prosent fredag morgen.

DNO får betalt

DNO-aksjen stiger 3,20 prosent fredag morgen, etter at selskapet gjorde det kjent at de har mottatt betaling fra kurdiske myndigheter for Tawke-feltet i Nord-Irak. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Teslas autopilot forsøkte å drepe meg

Funcom aksepterer millionbot

Asia i dag: Veksteventyret over for «Kinas Apple»