De amerikanske børsene utvidet fallet onsdag, drevet av økt usikkerhet rundt Hellas' situasjon.

- Optimismen vi hadde til at man var nær en avtale har avtatt. Det betyr ikke at vi ikke vil få en, men de involverte virker mindre sikre enn de var for noen dager siden, sier sjefstrateg Phil Orlando i Federated Investors til Reuters.

Han tror ikke en "grexit", at Hellas må forlate eurosamarbeidet, vil ramme USA i nevneverdig grad økonomisk. Helt uten effekt vil det imidlertid ikke være.

- Risikoen for at det vil bli slått stort opp er betydelig, og det kan føre til et (børs-) fall på fem eller til og med ti prosent, sier Orlando.

Les også:   EU-topp på Twitter: «Det var det for i kveld» og  - Hellas har ikke potensial til å sjokkere

Finansministrene og eurogruppen avsluttet raskt hastemøtet om Hellas onsdag kveld og må samles igjen torsdag. Da er også stats- og EU-lederne ventet til Brussel foret todagersmøte.

Tirsdag 30. juni forfaller 1,5 milliarder euro som Hellas skylder kreditorene som stilte med krisepakken til landet.

Før onsdagens kveldsmøte anklaget den greske statsministeren Tsipras kreditorene for «enten ikke ønske en avtale eller arbeide for visse interesser».

Hellas kjemper for å få utbetalt 7,2 milliarder euro i kriselån, den siste utbetalingen i låneprogrammet som utløper 30. juni. Samme dag må landet betale over 1,5 milliarder euro i avdrag til IMF, og frykten er at grekerne skal gå statskonkurs uten en avtale.

Men det har så langt vært umulig å bli enige om innstramming i greske pensjoner og momsregime.

Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA falt 0,2 prosent annualisert i første kvartal 2015, det viser de seneste reviderte tallene offentliggjort av amerikanske statistikkmyndigheter onsdag, ifølge Bloomberg News.

BNP-veksten ble revidert fra tidligere rapporterte -0,7 prosent. Det var ventet en nedgang på 0,2 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Dette, sammen med at boligsalget, jobbveksten og detaljhandelen har alle vist jevn fremgang over den seneste måneden, noe som støtter oppfatningen at Federal Reserve vil holde fast ved sine planer om å heve renten senere i år, skriver Financial Times.

Ford var opp 1,4 prosent etter at Goldman Sachs oppgraderer aksjen til kjøp fra nøytral. Ifølge Marketwatch skriver analytikerne at de med dette omprioriterer investeringene sine i bilindustrien og samtidig nedgraderer General Motors til nøytral fra kjøp.

General Motors endte ned 3,1 prosent.

Monsanto var på sin side ned 5,7 prosent etter at selskapet la frem resultater som var noe bedre enn ventet onsdag.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

Les også: Tsipras kritiserer kreditorene
Kreditorene aksepterte ikke Hellas-forslag

  EU-topp på Twitter: «Det var det for i kveld»
- Hellas har ikke potensial til å sjokkere
– Iran virker ikke interessert i atomavtale
Statoil må kansellere riggkontrakt
Asia i dag: Nå må alle forberede seg på Kina-sjokk
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.