Amerikanske nøkkelindekser utvidet fallet gjennom kvelden etter å ha åpnet markert ned tirsdag. Nøkkelindeksene var ned 1,8-2,2 prosent.

En oljepris i fritt fall, nye bekymringer for veksten i verdensøkonomien etter svake Kina-tall, og nervøsitet knyttet til den amerikanske presidentvalgkampen, bidro til å tynge utviklingen.

Amerikansk olje WTI for levering i mars duppet igjen under 30 dollar fatet, og var ned 4,5 prosent til 30,21 dollar fatet ved stengetid på råvarebørsen i New York (NYME).

Bekymring for at onsdagens lagertalloppdatering skal vise en kraftig økning i forrige uke og liten tiltro til Opec-samarbeidet danner en negativ cocktail.

- De konstruktive dialogene mellom Opec og ikke-Opec-land er igjen brutt, og vi har færre forhåpninger til at vi får en lykkelig slutt. Faktum er at Opec kan se at deres markedsandel-strategi fungerer, og den store oljeprodusenten BP, har bekreftet hvor dårlig og stygt det er, sier sjefanalytiker Naeem Aslam i AvaTrade til Marketwatch.com.

Oljeprisfallet drives av at investorer selger seg ned i risikable eiendeler etter svake nøkkeltall fra Kina og USA, samtidig som forrige ukes håp om produksjonskutt svinner, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

- Investorene er veldig bekymret for ting de ikke kan se, og for tiden kan de ikke se hvor global vekst skal komme fra. I et marked som dette vil også mindre sikkerhet rundt valget i USA gi ytterligere nerver, sier forvalter Justin Urquhart Stewart i Seven Investment Management til Bloomberg News.

OljeprisPrisfallet tynget energisektoren, der ExxonMobil endte ned 2,2 prosent og Chevron var ned 4,8 prosent. Bank of America og JP Morgan tynger finansaksjer, var ned 5,2-3,1prosent.

Exxon Mobil fikk et resultat på 0,67 dollar per aksje i fjerde kvartal 2015, mot ventet eps på 0,63 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial, melder TDN Finans.

Royal Caribbean Cruises enddte ned 14,5 prosent etter at selskapet la frem resultater tirsdag hvor de blant annet venter resultat per aksje på 5,90-6,10 dollar i 2016. Ifølge estimater innhentet av Thomson Financial var det på forhånd ventet et justert resultat på 6,27 dollar per aksje i 2016.

Alphabet, morselskapet til Google, fikk et non-GAAP resultat på 8,67 dollar per aksje i fjerde kvartal 2015, ifølge selskapets kvartalsrapport mandag kveld. Analytikerne ventet på forhånd et resultat på 8,09 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial. Aksjen falt noe tilbake og var opp 1,3 prosent.

Les mer: Alphabet slår Apple på børs - men har egentlig vært størst lenge

En drøy time før børsslutt bekreftet amerikanske helsemyndigheter at det første tilfellet av Zika-smitte har blitt registret i Dallas i Texas, og at smitte har oppstått via seksuell omgang.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 16154,63 -1,79%

  • NASDAQ Composite 4516,95 -2,24%

  • S&P 500 1903,06 -1,87%

Følg markedet på DN Investor HER

Les også: Oljeserviceselskap kan kutte 150

- Norge bør delta i oljekutt

- Dette er en krise for norsk økonomi

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Clinton: - Takk, Iowa!
Cinton: - Takk, Iowa!
Det ble svært jevnt mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders i Iowa mandag. De to kandidatene fikk begge omtrent 50 prosents oppslutning, med Clinton et ørlite hestehode foran da anslagsvis 99 prosent av stemmene var telt opp.
00:44
Publisert: