Amerikanske børser var i flatt terreng onsdag.

Dagens "snakkis", lanseringen av Apples seneste mobiltelefon, Iphone 7, bidro knapt til å røre elektronikkgigantens aksjekurs.

Blant nyhetene er trådløse hodetelefoner, en ny plugg og ny bildestabilisering med hele 12 megapixels kamera. Men det var noen helt annet som skulle sette fart på sakene. I hvert fall sett med den japanske spillprodusenten Nintendos øyne.

Iphone 7 vil nemlig lansere gigantsuksessen Super Mario Bros for sitt operativsystem iOs. Der vil spillet få navnet Super Mario Run.

Les også: Her er iPhone 7

Nyheten bidro til å sende Nintendo-aksjen første opp rundt syv prosent, deretter opp nærmere 20 prosent mer.

Apple var lite endret under selve lanseringen, men sluttet opp litt over et halvt prosentpoeng på Nasdaq-børsen.

Markedets øyne var ellers rettet mot Feds "beige book", som best kan sammenlignes med Norges Banks regional nettverksundersøkelse.

Der fremgår det at de ulike Fed-distriktenes rapporterer om moderat lønnsvekst de kommende månedene, tross et stramt arbeidsmarked. Moderat er også stikkordet for hvordan de beskriver veksten i amerikansk økonomi ut august måned.

Feds regionsentralbanker mener også at den amerikanske valgkampen gjør enkelte bedrifter tilbakeholdne. Inntrykket er at beige book opprettholder samme moderat positive tone som i forrige rapport, ifølge marketwatch.com.

- Det føles virkelig som om det er stille før stormen i det vi nærmer oss det neste Fed-møtet. Folk har begynt å snakke om det, og om hvorvidt det er støy eller om det er et tegn på noe skummelt foran oss, sier analysesjef Mike Bailey i FBB Capital Partners.

Kommentarene faller etter en svak arbeidsmarkedsrapport fredag og svake forventningsindekser blant amerikanske innkjøpssjefer.

Etter siste ukes begivenheter later nå flertallet til å helle mot at Fed holder renten uendret på sitt møtet 20-21. september, mens enkelte tar til orde for at den vil bli hevet på desember-møtet.

Goldman Sachs snur på femøringen i sin dristige spådom om renteøkning allerede på førstkommende møte, melder CNBC. Sannsynligheten er nå større for at det ikke blir en økning, mener meglerhuset.

Økonomene i Goldman melder onsdag at det er kun 40 prosent sjanse for en renteøkning nå, mens de så 55 prosent sannsynlighet på fredag.

Sjefen for Federal Reserve i San Fransisco, John Williams, mener USAs økonomi er ved godt hold og beveger seg i riktig retning, og at en renteøkning er berettiget.

Da sa han under en tale i Nevada, ifølge Bloomberg News og Financial Times onsdag, ifølge TDN Finans.

- Økonomien har klatret tilbake til full styrke, og det gir derfor mening å bevege pengepolitikken tilbake mot normalen. I konteksten med en sterk økonomi med godt momemtum er det fornuftig å gå tilbake til en fart med gradvise renteøkninger, og helst tidligere enn senere, sa Williams.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18525,86 -0,07%

  • NASDAQ Composite 5283,93 +0,15%

  • S&P 500 2186,15 -0,02%

Les også: Følg Iphone 7-lanseringen her

Goldman Sachs forbyr pengegaver til Trump og Pence  

Oljefondet svartelister amerikansk energigigant

Volkswagen satser på elbil-samarbeid i Kina

Økonomer venter strengere boliglånskrav  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

 

Se DNtv:
Med denne nye teknologien håper de å gjøre norske skiløpere enda raskere
Det handler om mest energieffektive staketak, forklarer Gøran Paulsen ved Olympiatoppen.
00:50
Publisert: