Amerikanske børser fortsetter å overraske, der indeksene spratt opp til nye høyder torsdag.

S&P 500 passerte (2188,45) sin forrige intradagsrekord, satt tirsdag, mens den 30 selskaperstunge Dow-indeksen Jones sluttet til høyeste nivå noensinne etter å ha satt ny intradagsrekord på 18.638,34 poeng.

Sterk oljeprisoppgang og en varehus-sektor i medvind bidro til oppgangen.

- Jeg er litt overrasket over å se at vi igjen noterer oss for nye rekorder. Vi er ganske presset i toppen og vi burde bevege oss sidelengs i en periode, sier tradingsjef Randy Frederick i Charles Schwab til Reuters.

Sjefstrateg David Rosenberg i Gluskin Sheff er også bekymret for den rekordhøyde prisingen av selskapene på Wall Street. Han mener markedsoptimismen har et stort innslag av spekulasjon, noe som gjør oppgangen utrygg.

- Disiplin betyr alltid kjøp frykten og selg grådigheten. På en skala fra én til 10, er vi nå på 8 på denne skalaen. Så begynn å vekte deg ned, skriver Rosenberg i et notat til kundene sine torsdag, ifølge CNBC.

Varehuskjedene Macy's og Kohl's ledet utviklingen, og fulgte dermed opp gårsdagens opptur for en annen konsumaksje, Ralph Lauren. Ralph Lauren steg rundt ni prosent onsdag etter en sterk kvartalsrapport, og fulgte opp med en oppgang på nær seks prosent torsdag.

Den eksklusive varehuskjeden Macy's var opp 15,5 prosent etter at selskapet kunngjorde at de vil stenge rundt 14 prosent av butikkene sine for å bedre lønnsomhet.

- Jeg mener det er gode nyheter at Macy's sier at de stenger 100 butikker. Det er nødvendig grep. Da McDonald's begynte å snu virksomheten sin, innså de at de trengte å stoppe nye butikkåpniger og redusere størrelsen. Vi trenger å se mer av dette, sier toppsjef Marris Ogg i Tower Bridge Advisors til CNBC.com

Kohl's endte opp nær 17 prosent etter fremleggingen av tallene sine. Sammenlignbare selskaper som J-C. Penney og Nordstrom steg rundt 9 og nær 8 prosent. JC Penney legger frem resultattall fredag, mens Nordstrom legger frem tall etter børsslutt i dag.

- Vi har noe godt på gang i konsumsektoren akkurat nå, sier sjefstrateg JJ Kinahan i TD Ameritrade til CNBC.com.

Mer enn fire femtedeler av alle selskapene på S&P 500-indeksen har så langt lagt frem tall i denne rapporteringssesongen. 78 prosent slo konsensus på inntjening og 56 prosent på omsetning.

Indeksen, som nå altså handles nær sitt høyeste nivå noensinne, mangler imidlertid en klar retning og har til gode å bevege seg mer enn én prosent opp eller ned 23 dager på rad.

- Posisjoneringen er veldig forsiktig. Markedet har samtidig steget sakte, men sikkert oppover. Fokuset er på de store forbrukerselskapene som rapporterer senere. Vi har sett et hopp på forbrukssiden blant økonomiske nøkkeltall som har vært utfylt av detaljhandelsselskap som er sene i rapporteringssyklusen, sier fondsforvalter Nadia Grant i Columbia Threadneedle Investments til Bloomberg News.

Oljeprisen steg markert gjennom sesjonen, og var opp rundt fire prosent.

Nordsjøolje brent 1. posisjon var opp 1,8 dollar til 45,9 dollar fatet, mens amerikansk olje WTI 1. posisjon var opp 1,6 dollar til 43,3 dollar fatet.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 266.000 pr 6. august, mot reviderte 267.000 uken før (269.000), ifølge statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 265.000 personer, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Importprisindeksen i USA var opp 0,1 prosent på månedsbasis i juli, mot en oppgang på reviderte 0,6 prosent måneden før (0,2)

På forhånd var importprisene ventet å falle 0,4 prosent på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg.

Amerikanske nøkkelindekser ved børsslutt klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones Industrial Average 18613,31 +0,64%

  • NASDAQ Composite 5228,40 +0,46%

  • S&P 500 2185,78 +0,47%

Les også: Bombeeksplosjoner i ferieby i Thailand

NATO og FN sterkt urolige over Krim-utvikling  

Kongsberg Maritime kutter 100 ansatte

USA har godkjent fagforening for Norwegian-ansatte

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Klatret opp fasaden på Trump Tower for å diskutere en viktig sak
Den tjue år gamle mannen ønsket et møte med Donald Trump for å diskutere en viktig sak, og tok rett og slett veien oppover skyskraperens fasade. Politiet forsøkte å stoppe mannen ved å skjære seg gjennom vinduene.
01:17
Publisert: