– Dette arbeidet har tatt svært lang tid, noe som i hovedsak skyldes motstand fra arbeidsgiversiden, sier nestleder Vegard Einan i arbeidstakerorganisasjonen Parat.

Ansatte startet arbeidet med å danne en fagforening i mai i fjor. Onsdag godkjente amerikanske myndigheter opprettelsen av NCCA, opplyser fagforeningen i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian mener det ikke stemmer at arbeidsgiver har motsatt seg organiseringen av USA-ansatte. Han understreker at flyselskapet har vært opptatt av at alle ansatte skal få muligheten til å stemme ved valget.

– Men National Mediation Board, som overser og fasiliterer prosessen, besluttet at en over ett år gammel ansatt-liste skulle legges til grunn, som betyr at halvparten av våre medarbeidere ikke kunne delta i valget, og det mener vi er udemokratisk, forklarer Sandaker-Nielsen.

NCCA blir den første selvstendige fagforeningen for hittil urepresenterte kabinansatte, siden Air Line Stewardesses Association organiserte seg i 1945, ifølge fagforeningen.

Einan i Parat understreker at amerikanske regler for å danne fagforening skiller seg fra norsk lovverk på en rekke områder.

Les også:
«Styltebussen» kan være en bløff
850 klaget på eiendomsskatt - nettsidene brøt ned
Har oppdaget nye «kjempevirus»

DNtv anbefaler:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.