Det kommer fram i et skriftlig svar fra Jensen til Stortinget mandag.

– Finansdepartementet har ikke utført beregninger av konsekvensene for norsk økonomi av en eventuell britisk uttreden av EU, skriver Jensen.

Hun viser til at slike beregninger «ville vært svært usikre» og i stor grad preget av hvilke forutsetninger som legges til grunn for regnestykket.

– Vi vet lite om hvilke alternative avtaler Storbritannia eventuelt vil kunne få, og hvor raskt landet vil kunne få dem, skriver Jensen.

Hun legger til at hun ikke har ønsket å spekulere rundt disse forholdene.

Arbeiderpartiets Svein Roald Hansen begrunner sitt spørsmål med at Danmarks regjering nylig gikk ut med prognoser for hva et britisk nei ville ha å si for dansk økonomi.

Hvis britene forlater EU og det fører til økt uro og usikkerhet i Europa, kan det få betydelige følger også for norsk økonomi, ifølge sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets. Han legger samtidig til at det er vanskelig å forutsi konsekvenser for Norge av et britisk nei.

Den britiske folkeavstemningen om EU-medlemskapet arrangeres 23. juni.

Les også: - Er blitt dyrere for nordmenn å reise

Skyhøy Brexit-frykt i valutamarkedet: Kan ende med lettelsesrally eller finansuro

Facebook-sjefens Twitter-passord avslørt  

 

Se DNtv:

Brexit på to minutter:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.