Meglerhuset ABG Sundal Collier kunne torsdag formiddag slå i bordet med et godt resultat for tredje kvartal.

- Det er et solid kvartal, der de tre viktigste parameterne går i riktig retning: Vi har økte inntekter, lavere kostnader og høyere overskudd, sier meglersjef Knut Brundtland i ABG Sundal Collier til DN.no.

Blant oppdragene som bidro til å heve kvartalsresultatet, var meglerhusets rolle da fiskekonsernet Cermaq solgte fiskefôrprodusenten Ewos til investeringsfondene Bain Capital og Altor.

ABG var hyret inn som rådgiver i prosessen som endte med at datterselskapet Ewos ble solgt for 6,5 milliarder kroner.

Dette utgjorde imidlertid ikke en kjempepott av overskuddet i meglerhusets resultat.

- Ewos-salget var ingen elefant. Det er ingen transaksjon i tredje kvartal som er i nærheten av 10 prosent av omsetningen, sier Brundtland.

- Hvordan vil du beskrive salgsprosessen fra innsiden?

- Den utviklet seg jo i forskjellige retninger over noen måneder. Alle de transaksjonene som var på tale var store og kompliserte, og Ewos kom jo ganske raskt, sier han.

Han forteller at meglerhuset opplevde prosessen som veldig intens. I tillegg var det kamp om Ewos fra flere aktører. Investeringsfondet Copeinca lå lenge an til å sikre seg det norske fôrselskapet.

- Størrelsen, den offentlige interessen, kompleksiteten og tiden gjorde at salget av Ewos samlet sett ble en veldig krevende transaksjon å gjennomføre, sier Brundtland.

LES OGSÅ: ABG øker bonuspotten

Ikke overasket over oppmerksomheten
Meglertoppen er ikke overrasket over den store interessen for Cermaq-sagaen som pågikk i vår og sommer. Han peker på det han kaller «mange interessante elementer»:

- Det er politiske aspekter, det er strategiske aspekter og det er veldig store og profilerte aktører. I tillegg er det en sentral næring; alle elementene i coctailen var jo der, og det er klart det blir mye skriverier av slikt, sier han.

Godt kvartal
Meglerhuset presenterte torsdag formiddag sitt resultat for tredje kvartal, ved sine kontorer like ved Aker brygge i Oslo . ABG kan i perioden skilte med driftsinntekter på 207 millioner kroner mot 188 millioner kroner i fjor.

Driftsutgiftene sank til 138 millioner kroner i tredje kvartal i år fra 144 millioner kroner i samme periode i fjor.

Positiv utvikling
Under presentasjonen tegnet meglersjefen et positivt bilde av utviklingen i markedene.

- Grafen går riktig vei, slår han fast.

- Det har skjedd en normalisering av markedene og vi ser nå et underliggende positivt marked, sier han.

Brundtland peker blant annet på at situasjonen i Europa har bedret seg og at markedene i USA går bra.

Dette, kombinert med høy oljepris og et lavt rentenivå, gjør at meglersjefen «har troa» på markedet fremover, og han mener meglerhuset har alle forutsetninger for å bli med på oppturen.

- Vi er veldig godt posisjonert for oppsving i alle markedssegmenter, mener han.

Imidlertid er ikke meglersjefen klar for å senke skuldrene.

- Vi løper etter inntekter. Vi kan ikke lene oss tilbake og vente på at det kommer, sier han.

LES OGSÅ:

ABG Sundal Collier om TGS: - Ikke et røverkjøp ennå

Nå har han delt ut en halv milliard i bonuser

- Det er ikke snakk om gambling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.