– Det vil bli en langtrukken prosess, sier eurosjef Jeroen Dijsselbloem før finansministrene i eurogruppen mandag ettermiddag nok en gang samles for å diskutere gjeldstyngede Hellas.

Grekerne har til slutten av april på å få godkjent en omfattende pakke med reformer av de internasjonale kreditorene. Det gjenstår fortsatt mye, sier Dijsselbloem.

– Av de 20 grepene som grekerne måtte ta, har de lagt fram seks, sier Dijsselbloem ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Vi vil finne en løsning. Å bygge scenarioer om det motsatte er meningsløst, sier den greske statssekretæren Dimitris Mardas til AFP.

Etter lange og harde forhandlinger ble Hellas i februar enig med resten av eurogruppen om å forlenge lånepakkene på i alt 240 milliarder euro til juni. Det er lånene som har holdt den greske økonomien flytende siden 2010.

Men kreditorene i EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) venter på et detaljert reformprogram før de vil betale ut de siste 7,2 milliarder euroene i lånemidler fra pakken.

Allerede i løpet av mars skal Hellas tilbakebetale 1,5 milliarder euro til IMF, og uten nye midler kan grekerne få problemer med store fradrag i løpet av sommeren.

 

Les også: Aksjen stiger under Norwegian-streiken

Nå skal de få på plass de siste detaljene

Nå kan du bygge garasje uten å søke  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.