Investor Atle Brynestad har kvittet seg med flere unike prakteiendommer etter at forretningsimperiet raknet i 2009.

Nå skal Atle Brynestad (58) og kona Linn Stokke (50) selge prakteiendom på Voksenkollen i Oslo på 9,8 mål, med tennisbane, svømmehall, gymsal, stall og egen ridebane, skriver Dagens Næringsliv.

Prisantydningen er på 45 millioner kroner. Det er ingen heftelser på eiendommen.

Trenger ikke plassen
- Det er en praktfull eiendom beliggende kun ti minutter unna sentrum og med Nordmarka som nærmeste nabo. Det er bare å ta på seg joggeskoene eller ski, skriver Brynestad i en epost til DN.

Brynestad og Stokke kjøpte eiendommen i Voksenkollen for 6 millioner kroner i 1989, og har gjort betydelige oppgraderinger siden den gang.

Brynestad forklarer salget overfor DN med at de ganske enkelt ikke trenger så stort hus lenger fordi de fleste av barna har flyttet ut.

Sjelden eiendom
- Dette er en svært sjelden eiendom, som inneholder det meste av hva man kan ønske seg. Jeg tenker at den er perfekt for en aktiv og barnerik familie med interesse for hestesport, sier eiendomsmegler Tom Elliot Johnsen hos Advokatene Sem og Johnsen, som har salgsoppdraget for eiendommen.

Eiendomsmegler Miguel Sørholt tror eiendommen vil bli solgt unna i løpet av kort tid.

- Interessentene vet at slike eiendommer sjelden kommer for salg, sier han til DN.

Atle Brynestad startet som 16-åring med klesbutikk i Bærum, og gikk videre som strikkegründer og eiendomsutvikler. Etter å ha vært milliardær to ganger, raknet hele hans forretningskonsern CG Holding i april 2009. I spissen for den finansielle katastrofen var butikkjeden Smart Club. Det endte med at Smart Club ble solgt til Coop og de mest drivverdige selskapene ble løftet ut i et nytt morselskap. I kjølvannet fulgte konkurser, hissige kreditorer og flere eiendomssalg.

Les også: Brynestad angrer på salget til Coop

Millionene stoppet uten Brynestad

Dumpet gjeld - beholdt verdiene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.