Grosserer Thomas Wilmers Legat har som formål å skaffe boliger til unge enslige kvinner i omsorgsyrker.

De siste årene har legatet planlagt å bygge en ny leiegård for å avhjelpe den vanskelige boligsituasjonen for enslige kvinner i bolignød.

Nå er byggeplanene satt på vent på grunn av offentlige byggekrav, skriver Dagens Næringsliv.

Oslo kommune innførte i 2007 nye regler som stiller krav om at halvparten av leilighetene skal være på over 80 kvadratmeter i nye leilighetsprosjekter sentralt i Oslo. Kravet rammer i første rekke unge boligkjøpere som hverken har behov for eller penger til en stor leilighet.

I nye boliger er det nå også blitt krav om ett bad som skal være tilrettelagt for rullestol, snusirkel til rullestol i alle rom og heis i alle bygg med tre etasjer.

Advart
- Vår arkitekt har advart oss mot at det er vanskelig å få dispensasjon fra kravet om en større andel store leiligheter. Vi trenger kun toroms leiligheter for å oppfylle formålet om boliger til enslige kvinner. Vår målgruppe har åpenbart et boligbehov, for vi har lange ventelister, sier advokat Kjell Torkildsen i advokatfirmaet Haavind, som forvalter Grosserer Thomas Wilmers Legat.

Senior informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i plan- og bygningsetaten i Oslo kommune sier det er vanskelig å være konkret på hvor lett eller vanskelig det er å få innvilget en søknad om dispensasjon til å få bygge et leilighetsprosjekt med kun toroms leiligheter. Han sier at hver søknad behandles individuelt.

Thomas Wilmer var ifølge Dagens Næringsliv en velbeslått Oslo-mann som døde i 1947. Han etterlot seg et testament og tre hushjelper som han ville sørge for. I dag leier legatet ut 54 leiligheter fordelt på to leiegårder sentralt i Oslo.

Les også: Gir snusirkler skylden for dyre ungdomsboliger

Ber ungdom gjøre opprør mot høye boligpriser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.