Sammen med sin mangeårige agent, Per A. Flod, kjøpte Carew bygården i 2010 for 82 millioner kroner, skriver NENyheter.no.

Bygården ligger i den enden av kastanjealleen som munner ut ved Solli Plass. Gården i nyklassisistisk stil ble renovert i 2010, med blant annet nytt ventilasjonsanlegg.

Tomtearealet er på 526 kvadratmeter. Det totale arealet til eiendommen er på 2375 kvadratmeter, der de øverste etasjene ved renoveringen i 2010 ble bygget som et leilighetshotell. Næringslokalene i første etasje og underetasjen er ledig for ny leietaker.

Leilighetshotell

Leilighetshotellet har en leiekontrakt på 5 år, men det er mulig å seksjonere gården, heter det i prospektet. Det skal være meget god standard på de 20 leilighetene i gården fra tredje til sjette etasje.

Prisantydningen er satt til 126 millioner kroner. Det tilsier i så fall en kvadratmeterpris på 53 000 kroner av de samlede arealene. Selskapet Bygdøy allé AS hadde for øvrig i 2014 totale driftsinntekter på 5,35 millioner kroner, opp fra 4,98 millioner i 2013, skriver nettstedet for nyheter som næringseiendom.

Dekningssalg

Gården ble opprinnelig solgt for nåværende prisantydning ifjor.

- Kjøperen klarte ikke å gjøre opp, så dette et dekningssalg (ekstern lenke), sier administrerende direktør Johanne Cathrine Brustad i eiendomsmegler JCB Group til Finansavisen.

Det skal nå ha kommet inn et bud på 110 millioner, men Brustad sier til avisen at gården ikke vil gå under taksten på 118 millioner kroner.

Les også: - Ganske kraftfulle greier

Kraftig vekst i flytrafikken

ESA: Flypassasjeravgiften kan være ulovlig

Følg markedene på DN Investor

 

Se også på DNtv:  Langt frem for sjøens Tesla

Langt frem for sjøens Tesla
Designer Bård Eker har i flere tiår jobbet med utvikling av fremtidens båter. Han mener båtbransjen trenger en nytenkende gründer som Teslas Elon Musk og sier det er et problem at dagens båter skapes med gammel teknologi og tenkemåte.
04:53
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.