Eiendomsinvestor Christian Ringnes sikret seg prakteiendommen «Blaasenborg» på Bygdøys sydspiss til sterkt rabattert pris i 2014.

Etter kjøpet pekte Ringnes, som ikke skal bo der selv, på to mulige scenarioer for Bygdøy-perlen, med adresse Schiøtts vei 6:

Plan A: «Frisere den litt», og finne noen som vil kjøpe den slik den er. Plan B: Føre opp nye bygg på eiendommen.

– Vi har vel sett at det ligger litt mer i plan B enn vi opprinnelig trodde. Vi vil bygge inntil ni leiligheter i tre forskjellige bygg der huset ligger i dag, sier Ringnes.

Christian Ringnes.
Christian Ringnes. (Foto: DN)
Ifølge Ringnes hadde de tidligere eierne hatt samtaler med kommunen om et slik prosjekt.

– Da var signalet at dette ikke var så dumt. Vi har foredlet planene litt, sier Ringnes, som anslår at søknaden blir sendt før sommeren.

– Men med de rentene man har i dag koster det jo ingen ting, så da er det ikke akkurat noe superhastverk, som man hadde i gamle dager, sier Ringnes.

Ringnes ser for seg «flotte leiligheter» i moderne arkitektur som føyer seg inn i strøket.

– Størrelsen kommer helt an på hva vi tror etterspørselen blir når vi kommer så langt. De blir liggende veldig flott alle sammen med sjøutsikt med adgang til strand, og badehus, sier Ringnes.

Prutet på prisen

Strandeiendommen på drøye fire mål ligger høyt og usjenert til på Bygdøys sørside med en rå utsikt mot fjorden og innseilingen til Oslo.

De gjeldstyngede hotellinvestorene Rolf og Mette Wikborg forsøkte i lang tid å selge «Blaasenborg». Eiendommen ble først lagt ut på Finn.no til 120 millioner kroner, deretter ble den delt i tre og totalprisen senket med 15 millioner kroner.

Etter ytterligere priskutt, ble hovedhuset forsøkt solgt for 70 millioner kroner. Admiralen AS, som eies av Ringnes-selskapet Victoria Eiendom, fikk de to eiendommene for tilsammen 57 millioner kroner. I tillegg overtok Victoria Eiendom gjeld knyttet til eiendommen.

– Vi kjøpte det fordi prisen var fornuftig, sa Ringnes den gang.

Se bilder av eiendommen her, slik den så ut da Ringnes kjøpte (ekstern lenke).

I salgsprospektet ble eiendommen omtalt som en nærmere 700 kvadratmeter moderne familiebolig som har «alt». Det fulgte også med brygge med sjøhus, strandhus, svømmebasseng og stort garasjeanlegg med god plass til fire biler.

Kårboligen på eiendommen ble forsøkt solgt for 25 millioner kroner, og gikk for 19,5 millioner kroner før Ringnes kom inn i bildet.

Les også: Hun kjøpte Reitans strandvilla for 34 mill.

«Får mange henvendelser»

Samtidig som Ringnes er i full gang med å utvikle stedet, er han ikke avvisende til å selge eiendommen slik den står. Eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren tilbyr eiendommen i underhåndenmarkedet, og omtaler stedet som «Oslofjordens beste strandeiendom» og «magisk eiendom».

- Mange vet at bygget står ledig, og vi får mange henvendelser, og da lar vi folk få se på det hvis de er veldig interessert, men jeg tror ikke det har kommet inn noe interessant bud, da hadde jeg vel fått vite det, sier Ringnes, som sier de hverken har ny takst eller prisantydning på eiendommen.

Gjennom selskapet Admiralen AS kjøpte Ringnes også i 2014 en herskapsbolig på Lagåsen i Bærum, som Wikborg-familien eide gjennom selskapet Alyuca As.

Eiendommen hadde en takst på 32 millioner kroner. Admiralen As overtok eiendommen for 20 millioner kroner, ifølge eiendomsregisteret. Dette bygget er utleid til den amerikanske ambassaden.

Ringnes liker å kjøpe eiendom til rabatterte priser. Våren 2014 kjøpte han det gigantiske feriestedet Såstein i Telemarksskjærgården for 12,25 millioner kroner. Opprinnelig prisantydning var 25 millioner kroner.

Les:
  Ringnes vil bygge åtte bygninger på ferieøy

Ringnes har søkt kommunen om å få rive de 12 eksisterende bygningene på øya grunnet byggenes dårlige forfatning, og ønsker i stedet å føre opp nye åtte bygg i omtrent samme stil.

Les også:
Budkamp om de heteste hyttene (DN+)

- Nå går det mot prisnivåer i London, Paris og nærmer seg Manhattan

 En hytte som ikke lignet noen annen de hadde sett

DNtv:Familiens drømmebil
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.