- Om tilsynet ikke godkjenner avtalen mellom Norgesgruppen og Ica er det automatikk i at vårt innkjøpsselskap med Rema 1000, Core, ikke vil blui operativt. Men det betyr ikke at Coop avskriver nye samarbeidskonstellasjoner hverken med Rema 1000 eller andre, sier administererende direktør Svein Fanebust i Coop Norge til avisen Dagligvarehandelen.

Ica innledet i januar i fjor et innkjøps- og distribusjonssamarbeid med Norgesgruppen - et samarbeid som raskt kom på bordet til Konkurransetilsynet. De har behandlet saken siden februar i fjor, og tilsynet har satt behandlingsfristen til slutten av februar.

LES OGSÅ: - Mindre konkurranse er en stor utfordring

Dersom Konkurransetilsynet beslutter ikke å godkjenne avtalen, åpner Fanebust døren til Ica for å samarbeide med dem eller Rema. Coop-sjefen mener dette er en løsning som er mer konkurransefremmende.

- Kommer Ica til oss vil vi sammen representere en langt kraftigere enn den hver av oss har i dag, men fortsatt betydelig mindre enn den Norgesgruppen har. Og vi har en struktur som gjør at vi kan serve Ica fullt ut på så vel innkjøp som logistikk, sier Coop-sjefen til avisen.

Ica uenig
Kommunikasjonssjef Bjørn Takle Friis var tidligere denne uken ikke enig i at Coop kan tilby tilsvarende tjenester som Norgesgruppen.

- Vi har en veldig fragmentert butikkstruktur, med mange små butikker langt ute i periferien. Det koster så mye å distribuere ut til disse butikkene. Vi jobber ut fra at vi skal få gjennom avtalen med Norgesgruppen. Dette er det beste alternativet, sa Takle Friis.

LES OGSÅ: Frykter «Nord-Korea-tilstander» i dagligvaremarkedet

Han pekte blant på at Norgesgruppen har en varelinje som, i forhold til Rema og Coop varelinjer, er betydelig likere Icas.

Han ville imidlertid ikke utelukke et samarbeid med Coop eller Rema.

- Vi utelukker ingenting, men vi fokuserer på at vi skal få gjennom avtalen med Norgesgruppen. Så får vi se på alternativene, om det ikke går, sa han.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.