Det opplyste tilsynet i møtet det hadde med Norgesgruppen og Ica i Bergen i formiddag.

- Jeg tror ikke det går an å bli mer oppgitt enn vi er nå, sier Ica Norges kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis.

Konkurransetilsynet har tidligere lovt å komme med en avgjørelse innen september. Denne fristen ble senere utsatt til 10. januar.

Avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet sier i en pressemelding at de må ta i betraktning forhold som har betydning for konkurransen, og at Core-samarbeidet blir en del av vurderingsgrunnlaget.

- Avtalen mellom Coop og Rema 1000 kan påvirke konkurransesituasjonen, og det blir derfor nødvendig å se nærmere på innvirkningen av dette samarbeidet før vi tar stilling til lovligheten av avtalen mellom Ica og Norgesgruppen, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i meldingen.

Utsetter avgjørelse
Konkurransetilsynet har tidligere lovt å komme med en avgjørelse innen september. Denne fristen ble senere utsatt til 10. januar. Nå utsettes avgjørelsen til slutten av februar.

- Vi har orientert Ica og Norgesgruppen om at vi var i rute med hensyn til å konkludere innen den 10. januar, og vi har meddelt hvor vi står i dag, sier konkurransedirektør Christine Meyer i meldingen.

- Nå må vi se nærmere på avtalen mellom Rema 1000 og Coop før vi kan konkludere. Vi har orientert Ica og Norgesgruppen om at de kan forvente en avgjørelse innen utgangen av februar, sier Meyer.

Varslet innkjøpssamarbeid
Fredag ble det kjent at dagligvarekonkurrentene Coop og Rema har inngått et innkjøpssamarbeid.

Det gjør de to kjedene dersom Konkurransetilsynet helt eller delvis godkjenner avtalen mellom Norgesgruppen og Ica.

Informasjonssjef Bjørn Takle Friis i Ica uttalte til DN.no innkjøpssamarbeidet som «et spill».

- For oss handler det om å overleve, sa Takle Friis.

Han mener det er ingenting som tilsier et samarbeid mellom Rema 1000 og Coop, som inntil nylig har vært bitre fiender. .

- Det hater jo Coop, og mantraet til Reitan er at de hater Coop, sa informasjonsdirektøren.

Stoppet Ica-avtale
Tidligere i år forsøkte butikkjeden Ica å inngå et innkjøpssamarbeid med Norgesgruppen. Avtalen ga Ica rett til å kjøpe dagligvarer fra Norgesgruppen, og skulle være et ledd i å redde kjeden som de siste årene har tapt milliarder i Norge.

Avtalen mellom Norgesgruppen og Ica innebærer at Ica overlater 60 prosent av distribusjon og innkjøp til Norgesgruppen.

Les også:

Nyboligsalget raser: - Svært negativt

<b>Nå tror de på boligprisfall</b>

<b>- Kort og godt tullete</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.