Skiforbundet krever at Petter Northug skrinlegger Coop-avtalen, skriver VG.

– Han kan ikke markedsføre Coop som partner. Han kan heller ikke selge produkter av ulik art. Coop-avtalen må stilles på hold, så lenge Petter ønsker å gå internasjonalt. sier generalsekretær i skiforbundet Stein Opsal til VG.

Neste sesong krever Skiforbundet at Northug takker ja til landslagsplass, og at han samtidig profilerer forbundets sponsorer hele året.

– Skal vi finansiere toppidretten, er vi nødt til ha sponsorer som står der og føler at de får en vare tilbake. Hvis de beste står på siden av dette og ikke er tilgjengelig for våre sponsorer, vil mye av dette forvitre over tid. Grunnlaget for finansieringen er at alle de beste er med i fellesskapet, sier Opsal til VG.

– Vi tar én sesong av gangen. Nå er det sesongen 2014/15 som gjelder. Ole Thonstad og John Northug har i dag møtt Norges Skiforbund. Det rapporteres om et konstruktivt møte med en god tone, sier Northugs manager Are Sørum Langås

Coop vil ikke kommentere saken fordi det nå pågår samtaler mellom Team Northug og skiforbundet.

Les også:

Norges største minnesmerke over en fiasko  

Volvo med spesialmodell kun for Norge

USAs dyreste hus til salgs  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.