På en ny måling dagen før dagen er det marginer som skiller rød og blå blokk i kampen om danskenes gunst og regjeringskontorene i København.

Venstres Lars Løkke Rasmussens blå fløy leder med 88 mandater, bare ett mer enn Socialdemokraternes statsminister Helles Thorning-Schmidts røde blokk, ifølge den siste meningsmålingen Voxmeter har utført for nyhetsbyrået Ritzau.

I tillegg kommer de nordatlantiske mandatene fra Færøyene og Grønland, som har til sammen fire mandater i Folketinget. De kan dermed få stor betydning for hvem som etter torsdagens valg får nøklene til Statsministeriet i København.

Dersom man ser på velgerstøtten i prosenter, kan den nåværende opposisjonen bestående av Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance få totalt 50,3 prosent, hvis man teller med Kristendemokraterne som i dag ikke sitter i nasjonalforsamlingen.

På den andre siden står Socialdemokraterne, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet. 49,5 prosent av velgerne sier i målingen at de vil stemme på partiene på venstre fløy i det politiske landskapet i Danmark. Det betyr at mindre enn 1 prosentpoeng skiller blokkene.

I løpet av valgkampen har den røde blokken halt innpå de borgerlige partienes forsprang på meningsmålingene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Avgjørende med Hellas-avtale innen 30. juni

Oljeprisene nær sitt høyeste nivå så langt i år

Se DNTV: Dette bør en tale inneholde, ifølge Obamas tidligere taleskriver

Obamas tidligere taleskriver til DN: Dette bør en tale inneholde
Slik lager Jon Favreau de perfekte talene.
02:11
Publisert: