Frankrikes finansminister Michel Sapin sier eurosonen bør unngå å «gå ut i det ukjente» ved å ikke få på plass en avtale med Hellas innen 30. juni.

Det sier han til den franske avisen Le Figaro tirsdag, gjengitt av lepoint.fr.

- Traktatene ser ikke for seg muligheten for at et land forlater eurosonen. Jeg anbefaler sterk at vi ikke går ut i det ukjente. Hvis vi vil være på sikker grunn, er det avgjørende med en Hellas-avtale innen 30. juni, sier Sapin, som er medlem av det franske sosialistpartiet.

Uten støtte fra kreditorene vil Hellas være ute av stand til å betale gjelden på over 1,5 milliarder euro som skal tilbakebetales innen slutten av juni.

Han mener samtidig Hellas har flere valg.

- Hvis den greske regjeringen vil beholde det nåværende pensjonsnivået, er det helt greit for oss. Men i så fall må de spare eller sette opp skatten tilsvarende på andre områder, sier Sapin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeprisene nær sitt høyeste nivå så langt i år

Endringer i ledelsen i Storebrand

Seadrill selger rigg internt

Se DNTV: - Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin

- Blir et finansielt ragnarok hvis de misligholder gjelden sin
DNs Bård Bjerkholt om situasjonen i Hellas.
03:14
Publisert: