- Vi har ikke noe valg. Vi er nødt til å reagere på situasjonen i Sør-Sudan. Nødhjelp løser ikke konflikten, men vi kan være med på å forebygge at mennesker på flukt, som fra før av er lutfattige, dør av sult, sier handels- og utviklingsminister Mogens Jensen.

Ifølge FN trenger nesten 5 millioner mennesker i Sør-Sudan humanitær bistand.

Etter at styrker som er lojale mot tidligere visepresident Riek Machar, tok opp kampen med regjeringsstyrker, er over 1 million mennesker drevet på flukt.

Konflikten har forsterket de etniske skillelinjene mellom landets to største folkegrupper, dinkaer og nuere, og mye av volden er etnisk motivert.

Før en drøy uke siden siden inngikk Riek Machar og president Salva Kiir en våpenhvileavtale under sterkt internasjonalt press. Det er siden meldt at begge partene i konflikten har brutt avtalen.

Les også:
- Vi må se om trenden fortsetter i minst ti år før vi spretter champagnen
Hyller Norge
Det elegante valg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.