- På vegne av president Obama og USA gratulerer jeg Norge med 200-årsjubileumet for den norske grunnloven, skriver den amerikanske utenriksministeren i en uttalelse.

Utenriksminister John Kerry fremhever Norge som en «verdensleder, en uunnværlig partner for USA og en urokkelig alliert i kampen for fred, utvikling og sikkerhet».

- Når dere feirer nasjonaldagen med familie og venner vil USA stå sammen med dere som en partner og en venn.

John Kerry stilte til presidentvalg mot George W. Bush i 2004. 1. februar i fjor etterfulgte han Hillary Clinton som utenriksminister. I sin barndom bodde han i Norge mens hans far jobbet ved den amerikanske ambassaden.

- Jeg har et spesielt forhold til Norge, siden jeg bodde der et par år mens min far jobbet ved ambassaden. Jeg vil aldri glemme min første tur gjennom de majestetiske norske fjordene som liten gutt. Siden da har jeg følt en dyp, personlig forbindelse med det norske folk og deres skoger.

- På 17. mai 1814, et år kjent som «miraklenes år», utformet Norge tappert en ny vei mot frihet og selvbestemmelse. I dag har den store nasjonen utviklet seg til en verdensleder, skriver Kerry.

LES OGSÅ:

- Mulighetene er større i Oslo enn i Stockholm

Tesla vokser mest  

Slappere kledd etter finanskrisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.