SAS er langt nærmere en konkurs enn det man hittil har fått inntrykk av. Konkursen kan være kun få uker unna, skriver den danske avisen Politiken.

Dersom de ansatte på søndag vender tommelen ned for sparetiltakene, vil det etter alt å dømme kun være et spørsmål om kort tid før SAS tvinges til å innstille alle flyvninger og si opp 15.000 ansatte.

- Det er riktig at det ikke er penger i kassen til å klare oss ut året, sier en sentral kilde i SAS til avisen og avviser samtidig at dette på noen som helst måte er et forhandlingstaktisk utspill for å legge press på de ansatte.

- Dette er en reell situasjon, sier kilden.

Etter det den danske avisen får bekreftet fra flere kilder, har SAS allerede utarbeidet detaljerte nødplaner på flere hundre sider som skisserer hvordan man i løpet av kort tid legger ned selskapet og styrer konkursen.

Det foreligger også planer for blant annet håndtering av strandede passasjerer og køer på de skandinaviske flyplassene som følge av en konkurs.

- Hvis avtalen faller til jorden, vil bankene fryse kredittfasilitetene. Uten kreditt er det umulig å drive et flyselskap som fra før er presset, sier SAS-analytiker Lars Heindorff i investeringsbanken AGB Sundal Collier til avisen.

Les også: Nervekrigen i gang: SAS-tillitsvalgt advarer mot "hjernevask"

SAS-ansatte på bakken nekter fortsatt å kutte lønn

Danske SAS-flygere sier nei til spareplanen

- Hinsides lederlønninger i SAS (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.