Den faglige organisasjonen for SAS-kabinpersonalet i Danmark oppfordret tirsdag medlemmene til å boikotte møtene med konsernledelsen i København - og det virket tydeligvis:

Bare bortimot 100 ansatte deltok på hvert av de to møtene der også SAS-sjef Rickard Gustafson var på plass.

Cabin Attendants Union (CAU) gjennom styremedlem Jean Pierre Schlomburg hadde på forhånd advart de rundt 1.400 danske medlemmene mot å delta på møtene og advart mot den "hjernevasken" som foregår, som han uttrykte det i et telefonintervju via TV2News.

Det skriver check-in.dk.

- Det er en del av konsernledelsens plan å reise ut og møte medarbeiderne. Vi er nødt til å holde mange møter for å imøtekomme de ulike vaktplanene hos medarbeiderne, sier pressesjef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS.

CAU hevder at SAS har gått utenom fagforeningene og valgt å kjøre det de kaller "skremselskampanjer" direkte mot hver enkelt ansatt. Derfor ber CAU om at SAS-ledelsen respekterer avtaleretten og inngår en seriøs dialog direkte med organisasjonen.

CAUs utspill er ikke overraskende, ifølge check-in. Det ventes flere konfrontasjoner de neste dagene frem mot søndag, da SAS-planen skal være på plass.

...og SAS-pilotene sier nei
I dag ble det også kjent at de danske SAS-pilotene avviser spareplanen som skal redde flyselskapet fra konkurs.

- Vi kan ikke skrive under på et ultimatum som vi ikke kjenner virkningen av, sier Lars Bjørking, leder for Dansk Pilotforening, ifølge Politiken.

Ifølge SAS-sjef Rickard Gustafson er spareplanen avhengig av at den blir akseptert av alle SAS' fagforeninger.

De danske flygerne som ikke vil godta planen uten videre, sier imidlertid at de er åpne for å gå inn i forhandlinger med ledelsen.

Bjørking sier at foreningen har utarbeidet en plan for ytterligere innsp#229er på 10-15 prosent utover de 35 prosent de sier de har levert siden 2009.

Les mer: Danske SAS-flygere sier nei til spareplanen

Nervekrigen er i gang, og så langt er det de danske medarbeiderne som har vært mest steile. SAS-ledelsen bekrefter at de vender tilbake til København senere i uken for nye møter for å forsøke å komme til enighet med de ansatte.

Et enstemmig SAS-styre støtter planen, og anbefaler alle ansatte i SAS å stille seg bak denne. SAS' styre vil komme sammen igjen søndag 18. november for da å beslutte om forutsetningene til å gjennomføre planen er til stede.

Les også: Her er detaljene i SAS´ kriseplan

<b>- En skandale om SAS går konkurs</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.