Danske Bank har måttet tåle mye kritikk de siste årene på grunn av store tap og dårlige betingelser.

Misfornøyde kunder har rømt fra storbanken, og i mai ifjor var banken Danmarks mest upopulære virksomhet.

Bankens norske toppsjef Thomas Borgen uttalte tidligere i år at han ville utrydde arrogansen i banken, og etter et godt resultat i andre kvartal har mediene igjen begynt å skrive positive saker om banken.

Danske Bank har i dag i underkant av 19.000 ansatte. Selv om banken sa farvel til 1.186 medarbeidere ifjor, kan en ny stor nedbemanningsrunde være på trappene.

- Noe større

Danske Bank har nå ifølge epn.dk satt av 500 millioner danske kroner til sluttpakker resten av året som betyr at rundt 1000 medarbeidere risikerer å miste jobben.

- Jeg ventet en nedbemanningsrunde i 2. halvår hvor rundt 1000 ansatte kan bli berørt, sier Jyske Banks bankanalytiker Thomas Eskildsen til epn.dk med henvisning til uttalelser fra ledelsen i banken.

Eskildsen vurderer at det avsatte beløpet på 500 millioner danske kroner er så stort at man ikke vil klare en slik nedbemanning ved naturlig avgang.

- Det er snakk om noe større, sier han til avisen.

Banken avviser imidlertid at det er en stor oppsigelsesrunde på vei.

- Det har vi ikke noen planer om. Men alle forretningsenheter har planer om redusere bemanningen over tid, sier bankens økonomidirektør Henrik Ramlau-Hansen.Les også: Frykter ny dansk lov kan tvinge ansatte ned i lønn
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


  Sterke tall fra Danske Bank


Danske Bank på vei opp av sumpen med nordmann i førersetet