Politiet i Oslo mener at de har mulighet til å bøtelegge Uber-kunder, men sier at de ikke kommer til å gjøre det framover.

Inntil nå har det hengt en trussel over Uber-passasjerer om at de kan bli bøtelagt, skriver VG. Men nå understreker politiet at de ikke kommer til å gjøre det.

– Vi fortsetter å kontrollere og bøtelegge Uber-sjåfører, men vi vil ikke reagere overfor dem som sitter på, sier politiadvokat Arne Valdemar Nielsen i trafikkseksjonen ved Oslo politidistrikt til avisen.

Han mener at politiet i utgangspunktet kunne ha forfulgt også passasjerene.

– Det finnes en medvirkningsbestemmelse som kunne vært problematisert, men vil velger ikke å prioritere det nå, sier Nielsen.

I begynnelsen av desember ble en Uber-sjåfør frifunnet i Oslo tingrett etter å ha nektet å betale en bot fra politiet. Saken er ikke rettskraftig og politiet i Oslo mener fortsatt at de har anledning til å avskilte og bøtelegge Uber-sjåfører.

Les også: Ti myter om Uber

– Sean Penn-intervju med “El Chapo» førte til pågripelse

Såpeglatte veier flere steder i landet

Se DN Tv: Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest
Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest
I høst ble aldershjemmet Risvollen på Ris i Oslo solgt for 118 millioner kroner. Eiendomsutviklerne gjør alt de kan for å kapre de få eiendommene som ikke fortsatt ikke er bygget ut.
02:16
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.