Ifølge mexicanske regjeringskilder var den sju timer lange intervjuet Hollywood-stjernen Sean Penn gjorde med narkobaronen for Rolling Stone en faktor som bidro til pågripelsen fredag.

Det gjorde det enklere for mexicanske myndigheter å finne Guzman, som oppholdt seg i delstaten Sinaloa der han vokste opp.

Sean Penn i
Sean Penn i "The Assassination ofRichard Nixon".

Penn skriver i intervjuet som ble publisert på nett lørdag at Guzman ga han en god klem da de traff hverandre i jungelen.

– Jeg leverer mer heroin, metamfetamin, kokain og marihuana enn noen andre i verden. Jeg har en flåte av ubåter, fly, lastebiler og båter, sa narkobaronen i intervjuet som den mexicanske skuespilleren Kate del Castillo hjalp til å få i stand.

Guzman rømte fra fengselet i juli. Siden har det pågått en omfattende jakt på lederen for Sinaloa-kartellet.

Formuen hans er anslått til 8 milliarder kroner, og for mange mexicanere regnes han som en helt.

Guzmans ansikt pryder plakater og T-skjorter, og det er laget ballader og filmer om ham.

Les også: Sendt tilbake til fengselet han rømte fra
Meksikansk narkobaron pågrepet

– Sean Penn-intervju med “El Chapo» førte til pågripelse

Såpeglatte veier flere steder i landet

Se DN Tv: Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest
Hard kamp om de siste eplehagene på Oslo vest
I høst ble aldershjemmet Risvollen på Ris i Oslo solgt for 118 millioner kroner. Eiendomsutviklerne gjør alt de kan for å kapre de få eiendommene som ikke fortsatt ikke er bygget ut.
02:16
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.