Både i rettssalene og i butikkhyllene er det klart at de fleste nettbrett prøver å konkurrere med Ipad på Ipads premisser. Men Sony har holdt hodet klart og fokuserer på å lage nettbrett som ser annerledes ut, og tilbyr noen annet enn det Ipad gjør. Og denne strategien har gjort Sony Xperia Tablet S til et glimrende alternativ til Apple.

Unikt utseende
I likhet med den første Tablet S som kom på markedet har også den nye en design som ser ut som den er brettet som et magasin eller en bok. Men bretten er langt mindre fremtredende på den nye versjonen. Dette gjør at dette nettbrettet er mye tynnere og lettere enn forgjengeren, samtidig som det har rom til et minnekort i full størrelse på siden.

Jeg liker designen veldig godt. Xperia Tablet S ligger også godt i hendene. Brettet er også veldig lett å ta med seg og putte i vesken.

Skjermen holder høy kvalitet, og reagerer akkurat som den skal. Lysstyrken er veldig god.

Sony har oppgitt at nettbrettet er sprutsikkert og kan brukes i fuktige omgivelser. Dette har de siden måttet gå tilbake på.

 

Brukeropplevelse
I tillegg til design er det brukeropplevelsen som er viktigst på et nettbrett. Med høy ytelse og Android-versjon 4 får man en veldig god brukeropplevelse på Xperia Tablet S. Systemet er intuitivt og apper og nettsider kommer lynraskt opp. Vesentlig raskere enn på Ipad.

Jobbing med e-post og kalender er også en mye rikere opplevelse enn hos Apple, uten at det blir mindre brukervennlig.

Det er ingen apper eller tjenester jeg savner i forhold til Apple heller, men utvalget av kvalitetsspill er nok bedre på Ipad. Men alle de mest populære spillene er også tilgjengelig for Android.

 

Fjernkontroll
Sonys markedsundersøkelser viser at mange av oss bruker nettbrettet vårt mens vi ser på tv, eller i hvert fall i stuen. Derfor har de valgt å legge inn en infrarød universalfjernkontroll i Xperia Tablet S. Denne fungerer med alt utstyr som bruker infrarød fjernkontroll, uansett merke. Det ligger en stor database med utstyr inne i appen allerede, men om man ikke finner sitt eget utstyr i listen kan man lære opp appen med den originale fjernkontrollen.

Min erf#229 med denne funksjonen er at den er utrolig praktisk, men at brukeropplevelsen er for lav. Velger man at man har en Samsung tv får man opp en liste med mulige fjernkontroller som er nummerert fra én til 35. Her må man få på plass modellnummer om oppsettet skal bli enkelt nok.

 

Konklusjon
Det er ingen grunn til at man ikke skal bli like fornøyd med dette nettbrettet som med en Ipad. Det er raskt og solid, og man får alle de samme appene og tjenestene. Unntaket er utvalget av spill. I tillegg har Sony noen nyttige unike funksjoner som fjernkontrollen. I tillegg er mange apper bedre på Android enn Ipad. Sony Xperia Tablet S får en uforbeholden anbefaling.

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: