Samme dag som Statoil la frem kvartalstall og holdt kapitalmarkedsdag valgte Det norske oljeselskap å offentliggjøre en nedskrivning på mellom 320 og 340 millioner dollar på bomkjøpet av maraton Oil.

Et nytt og fiffig triks i boken for IR-folk som vil begrave dårlige nyheter med minst mulig publisitet, mente analytiker Karl-Johan Molnes i meglerhuset Norne.

Men allerede før nedskrivningen hadde aksjekursen i Det norske fått kraftig juling. Kursen har stupt 37,9 prosent siste 12 måneder. Så langt i år er kursen ned 4,9 prosent.

Flere anlytikere er skeptisk til det oljeprissensitive oljeselskapet, og i slutten av januar kuttet JP Morgan kursmålet på Det norske oljeselskap fra 42,50 til 34,50 kroner på grunn av at det ser utfordringer med oljeprisen. Investeringsbanken gjentok sin «underweight»-anbefaling.

Spetalen satser

- En oljepris på 70 dollar fatet og lavere er kritisk for selskapets lånebetingelser, sa analytiker Teodor Sveen-Nilsen i meglerhuset Swedbank til DN i midten av januar.

Men nå kan det se ut til at i hvert fall én investor mener tiden er inne til å laste opp i det Røkke-dominerte selskapet. Kjell Inge Røkkes investeringsselskap Aker eier 50 prosent av Det norske.

Fersk aksjonærstatistikk viser at Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Tycoon Industrier kjøpte 700.000 aksjer i Det norske oljeselskap forrige uke, skriver Finansavisen.

Kjøpet gir Spetalen en 27. plass på aksjonæroversikten, og ifølge avisen har Spetalen investert i overkant av 25 millioner kroner i Det norske basert på aksjekursene i selskapet forrige uke.

Det norske oljeselskap kommer med sine kvartalstall 25. februar.

 

Les også:  Fiffig IR-triks fra Det norske
 

Det norske tar milliardnedskrivninger
 

- Oppfordrer politikerne til å skjønne alvoret med formuesskatten


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.