Konkurransetilsynet har varslet Ica om at det vil gjøre en lengre utredning av Coops kjøp av selskapets norske virksomhet, ifølge en melding tirsdag.

Behandlingen av saken vil kunne pågå i inntil 130 dager, som innebærer en konklusjon senest 18. mai 2015.

Konkurransetilsynet har kunne velge å gjøre en kortere vurdering, såkalt fase 1, eller en lengre utredning, fase 2.

"Myndighetene har i dag varslet at man velger å gjøre en lengre utredning", heter det fra Ica.

Fra 2008 har Ica tapt opp mot fem milliarder svenske kroner i Norge, og DN skrev nylig at Ica Norge siden februar i år i all hemmelighet har jobbet med å selge sine 553 butikker.

I begynnelsen av oktober sa Coop ja til å betale 2,5 milliarder kroner for konkurrentens butikker.

Fusjoner og oppkjøp der partene omsetter for minst 100 millioner kroner hver og tilsammen over en milliard i året må imidlertid godkjennes av Konkurransetilsynet. Meldingen om oppkjøpet ble først sendt til Tilsynet i begynnelsen av november.

– Vi har en god dialog med Konkurransetilsynet, og håper å få avklaring i løpet av april, sa Coop-sjef Svein Fanebust til DN i forrige måned.

Les også: Asia i dag: Venter laveste Kina-vekst siden 1991
USA i dag: Spår at Fed snur i neste uke  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.