Sportsutstyrsgiganten XXL bedrer både topp- og bunnlinjen i fjorårets siste tre måneder sammmenlignet med samme periode året før (se tabell).

Selskapet fikk et resultat før skatt og av- og nedskrivninger på 229 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 206 millioner kroner året før.

Nettangriper Danmark

Samtidig varsles det at XXL starter e-handelsløsning i Danmark, ifølge kvartalsrapporten.

XXL har i dag 52 varehus i Norge, Sverige og Finland, men har så langt ikke ville satse i Danmark ettersom landet ikke har fire sesonger. Tirsdag denne uken var konsernsjef Fredrik Steenbuch imidlertid ikke like tydelig på hva sportsutstyrskjempen tenker om Danmark.

– XXL har kartlagt det danske markedet, uten at jeg vil si noe mer om det nå, sa Steenbuch til DN.

 

Vurderer flere

DN skrev tirsdag at XXL nå forbereder seg på å gå inn i Østerrike, Sveits og Syd-Tyskland, et marked hvor det i 2013 ble omsatt sportsutstyr for tilsammen 9,2 milliarder euro, ifølge en rapport fra konsulentselskapet Boston Consulting Group.

– Østerrike stikker seg ut som landet det er mest interessant å etablere seg først i. En eventuell oppstart kan skje i 2017-2018, sa XXL-sjef Fredrik Steenbuch.

Les også: XXL vil satse på milliardmarked dnPlus (DN+)

Nye butikker

XXL har signert 9 nye avtaler for butikker som er planlagt åpnet i 2016, hvorav 6 i Norge. Målet for 2016 er sammenlagt 10-12 nye butikker, ifølge kvartalsrapporten.

Det er ventet at den planlagte e-handelsdriften i Danmark vil gå med underskudd de første årene. Tilbakebetalingstid vurderes til å være 4-5 år.

Samlede infrastrukturinvesteringer ventes å bli mellom 50 og 65 millioner norske kroner i 2016, opplyser XXL.

Endrer markedsføring

Gruppen planlegger å endre sin markedsføringsstrategi, og konsentrere seg mer om digitale markedsføringskanaler i tillegg til eksisterende kanaler.

Den nye strategien vil i en overgangsperiode øke samlede markedsføringskostnader som prosentandel av salg med 0,5 prosentpoeng, ifølge kvartalsrapporten.

XXL-gruppen opprettholder sine langsiktige mål fra 2013, fremgår det.

Kvart milliard til eierne

Selskapets styre foreslår et utbytte på 2 kroner per aksje for 2015, tilsvarende nær 280 millioner kroner.

Syv av analytikerne anbefaler å kjøpe XXL-aksjen, mens to har hold-anbefaling og ingen selg, ifølge TD Finans' estimatrunde før dagens tall.

Gjennomsnittlig kursmål er 108 kroner, varierende fra 88 til 125 kroner.

Les også: Sportskjempe utsetter i Norge

Nordea Markets oppgraderte tidligere i februar sin anbefaling på XXL-aksjen til kjøp fra hold.

I oppdateringen viser meglerhuset til at desember-tallene, som tradisjonelt har vært den viktigste salgsmåneden i fjerde kvartal, ventes å være presset i begge ender denne gangen. Dette er en følge av store salgskampanjer i november og lite snø i desember, noe som gjør at mange kunder venter til januar med å kjøpe vintersportsutstyr.

Følg markedet på DN Investor HER

Les også:
Asia i dag: Frykt for det ukjente i Kina

Biden sier det er mulig at Trump blir presidentkandidat

Saudi-Arabia går ikke med på kutt i oljeproduksjonen

Jakter på personene bak Vimpelcom-korrupsjon (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Dette er familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert: