Det er ventet at den amerikanske boligprisindeksen sammen med taler fra rådsmedlemmer i Den europeiske og amerikanske sentralbanken får oppmerksomhet i rente- og valutamarkedet mandag.

Danske Bank Markets venter at markedet vil se etter hvor bekymret ESB er for den lave inflasjonen etter det seneste rentekuttet, og hva som skal til for at sentralbanken innfører ytterligere lempende politikktiltak.

Den amerikanske boligprisindeksen NAHB, ventes ifølge Bloomberg News å være uendret på 55 poeng i november.

«Det har oppstått et betydelig gap mellom NAHB-indeksen og faktiske tall for igangsetting og antall byggetillatelser, men det høye nivået på NAHB indikerer at realaktiviteten i boligmarkedet vil fortsette å ta seg opp», skriver Handelsbanken Capital Markets i sin morgenrapport.

Tirsdag publiserer Statistisk sentralbyrå foreløpige tall for BNP-veksten i tredje kvartal.

Både Nordea, Handelsbanken og DNB venter lavere vekst enn det Norges Bank har anslått for kvartalet.

Nordea Markets skriver i sin morgenrapport at dersom deres anslag er korrekte vil det bekrefte at veksten i Norge har avtatt, og at det neppe vil være grunn til å endre syn på Norges Banks rentesetting.

DAGENS VIKTIGSTE NØKKELTALL/BEGIVENHETER:

11:00 ØMU Handelsbalansen, september

16:00 USA NAHB boligprisindeks, november

USA Feds Rosengren, Dudley og Plosser taler

ØMU ESBs Asmussen taler

Les også:

<b>Hjalp oljefondet med kjempeinvestering i Kina</b>

<b>Asia i dag: Kinesiske børsraketter i Hong Kong</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.