Lance Armstrong sanket syv Tour de France-seire fra 1999 til 2005. Han la opp, ble sykkelpensjonist og jobbet for kreftorganisasjon Livestrong. Stålet i hans ben og armer myknet betraktelig i løpet av tre år, og Armstrong ble av sin personlige trener Peter Park, betegnet som "lubben".

- Ikke bare var han ute av form, men pausen fra syklingen hadde resultert i en masse ubalanser i hoftene, hamstrings, og kjernemuskulaturen hans, sier Park, som har kjent Armstrong siden ungdomsårene, til magasinet Mens Health.

Armstrong dukket opp på Parks Santa Barbara-baserte treningsstudio, Platinum Fitness, i 2008, og annonserte sin plan om å løpe maraton. Park karakteriserte syklisten som utrent.

Rebalansere
For å rebalansere sykkel-legendens kropp, innførte Park et treningsregime som i hovedsak gikk ut på å øke fleksibiliteten og styrken i kjernemuskulaturen, og andre muskler som støtter ryggsøylen og gir kraft, hastighet og stabilitet i idrett.

- Jeg kaller det grunnleggende trening, sier Park som mener alle idrettsutøvere og mosjonister bør bygge opp et fundament før man spesialiserer seg innen ulike idretter eller begynner å løfte vekter.

Armtrong gjorde comeback, og treneren påstår sykkellegenden kom i bedre form enn noen gang, og i tillegg fikk en problemfri rygg.

- Selv om du ikke er en syklist er oddsen stor for at du tilbringer mesteparten av dagen sammenkrøket i et sete. Og det er en oppskrift for ryggsmerter, sier han.

Peter Park har også trent den verdenskjente surferen Kelly Slater.

Treningsprogrammet består av fem serier med forskjellige øvelser. Hver serie skal utføres uten pause mellom øvelsene.

Se treningsprogrammet her.(Nederst i artikkelen er bilder til hver enkelt øvelse)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.





Les også:

Mageøvelsene som virker aller best

- For mye kos på treningssentre



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktivklubb