Meglerhuset DNB Markets tjente 1,5 milliarder kroner før skatt i tredjekvartal. Det viser DNBs tredjekvartalsrappport. DNB Markets er bankgiganten DNBs heleide meglerhus. Meglerhuset er en viktig bidragsyter til konsernets bunnlinje.

- Det var økte inntekter fra kunderelaterte aktiviteter og trading i DNB Markets, skriver DNB i kvartalsrapporten.

DNB Markets hadde over to milliarder kroner i inntekter i kvartalet, en voldsom vekst fra 481 millioner kroner i tredjekvartal i fjor.

338 millioner kroner av inntektene på 2,1 milliarder kroner kommer fra kurtasje, honorarer og kommisjoner.

 

Les også:

Sier kundene må betale mer dnPlus

– Et særdeles dårlig alternativ dnPlus  

1,5 mrd. før skatt

Resultat før skatt var 1.456 millioner kroner, mens resultatet etter skatt var 1.092 millioner kroner.

Det er DNB Markets beste resultat på ni kvartaler. De siste to årene er det nest beste resultatet fra andrekvartal 2015 da meglerhuset tjente 1,2 milliarder kroner før skatt.

Les også:

Nå tar DNB betalt for alle minibankuttak

 

4,7 mill. per hode

DNB opplyser i kvartalsrapporten at meglerhuset DNB Markets hadde 693 ansatte i september i år. Med et resultat før skatt på 1.456 millioner kroner betyr det at meglerhuset satt igjen med over to millioner kroner per ansatt bare i kvartalet. Så langt i år har meglerhuset tjent 4,7 millioner kroner per hode. Det er etter at lønninger er betalt.

 

Tapte på finansielle instrumenter ifjor

Tallene meglerhuset la frem torsdag morgen denne uken står i skarp kontrast med fjorårets resultat fra samme periode. Da gikk meglerhuset med underskudd på 192 millioner kroner før skatt. Det skyldtes ikke at kundene rømmet meglerhuset eller mangel på kurtasje og honorarer. Underskuddet skyldtes i hovedsak at meglerhuset har sin egen beholdning med finansielle instrumenter. Markedsverdien på denne obligasjons- og derivatporteføljen falt kraftig for et år siden. Dette skyldtes at det norske kredittmarkedet og de såkalte kreditt-spreadene ble rammet av internasjonal uro.

Les også:

Store tap, men bunnsolid resultat fra DNB

– Blokkert av banketablissementet dnPlus

Bankene er klare for å samarbeide med Esa

Villig til å miste kunder dnPlus

DN Ekspress: Svakt fra Statoil, og oljen leker med 40-tallet  

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: