Beste rente for DNBs kunder blir 3,1 prosent. Dette er bankens andre rentekutt i år.

- Vi har lovet at DNB skal være konkurransedyktige, også på boliglån. Nær sagt alle kunder med ordinære boliglån får nå lavere rente, sier konserndirektør Trond Bentestuen i en pressemelding.

DNBs beste boliglånsrente blir 3,1 prosent etter renteendringen. Den prisen gjelder for Akademiker-medlemmer under 34 år. Det største rentekuttet får DNBs SAGA-kunder, med en prisreduksjon på inntil 0,35 prosentpoeng. Boliglånsprisen for de mange SAGA-kundene blir fra 3,3 prosent.

De nye prisene gjelder fra 2. oktober på nye lån, og fra midten av desember for DNBs eksisterende kunder.

- Det er knallhard konkurranse om hver eneste boliglånskunde nå. I dagens marked har bankkundene mange alternativer å velge mellom, med forskjellig service og forskjellig pris, sier Bentestuen.

DNB satte sist ned renta for eksisterende kunder i juni, da med et kutt på inntil 0,25 prosentpoeng. For et par uker siden reduserte banken også fastrentetilbudet til en av de beste prisene i markedet. Det har vært økt interesse for fastrente på de historisk lave nivåene kundene tilbys i dag.

DNB oppgir ikke om det er nominell eller effektiv rente som er oppgitt.

Følge de andre

Tidligere denne uken har også Skandiabanken, OBOS-banken og Nordea meldt om rentekutt på sine boliglån.

Skandiabanken tilbyr nå 3,25 prosent som laveste effektive rente, mens OBOS-banken kutter renten til 3,30 prosent nominelt for kunder uten fordelsprogram.

Nordeas kutter boliglånsrenten med 0,20 prosentpoeng og tilbyr 3,30 prosent som laveste nominelle rente.

Les også:
Slik kuppet han luksuseiendommen for 70 millioner
Nå går luksus-yacht på «billigsalg»

Menn med barn tjener stadig mer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.