DNB legger tirsdag frem et driftsresultat før skatt på 5,8 milliarder kroner i årets andre kvartal. Dette mot et resultat på 6,8 milliarder kroner i samme periode året før.

Resultatet var ventet til 6,6 millarder kroner, ifølge TDN Finans.

Fornøyd DNB-sjef

Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, viser til to faktorer som påvirker kvartalstallene:

– Vi er fornøyde med dette resultatet, til tross for at både historisk lav rente og en økning i tap påvirker tallene. Norsk økonomi er solid, selv om deler av næringslivet knyttet til oljesektoren fortsatt er i omstilling, sier Bjerke i en melding fra selskapet.

Netto renteinntekter ble 8,5 milliarder kroner i kvartalet, mot 8,7 milliarder kroner samme kvartal i fjor. Det var på forhånd ventet renteinntekter på 8,8 milliarder kroner, melder TDN Finans.

Økte oljetap

Nedskrivninger på utlån og garantier utgjorde 2,3 milliarder kroner, mot 667 millioner kroner samme periode i fjor. Nedskrivningene var ventet til 1,6 milliarder kroner, ifølge TDN Finans. DNB-sjefen viser til at oljetapene øker for banken:

– For 2016 har vi tidligere sagt at våre totale nedskrivninger vil være under 6 milliarder kroner. Slik det ser ut nå er det imidlertid sannsynlig at tallet blir over dette nivået fordi en del av tapene knyttet til oljenedturen kommer tidligere enn vi trodde, sier Bjerke.

Før kvartalstallene ble lagt frem tirsdag oppga 20 analytikerne hvilken anbefaling de har på DNB-aksjen. Av disse har 12 kjøpsanbefaling, syv har hold og én har salg. Det gjennomsnittlige kursmålet på aksjen blant analytikerne var 115 kroner, varierende mellom 89 og 140 kroner.

 

* Estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Les også på DN.no:

Økonom: Dette kan utsette norsk rentekutt  

Cyberkriminelle herjer banker dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Tre myter om elsykkel

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.