DNB bekrefter at banken har satt ned renten på boliglån i bankens Akademikerne-avtale med 20 basispunkter, skriver TDN Finans.

Det sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til TDN Finans.

- Det stemmer at vi har justert prisen på flere produkter i den Akademikerne-avtalen. Det gjelder blant annet boliglån og forsikring, sier han til TDN Finans.

Les også: Nedgraderer DNB

Akademikerne-avtalen er i en særstilling for DNB på grunn av avtalens størrelse. DNB har ikke noen umiddelbare planer om å gjøre endringer i lignende avtaler nå, ifølge ham.

- Dette gjelder kun Akademikerne-avtalen, sier han.

Analytiker Håkon Reistad Fure i DNB Markets skriver i en oppdatering at kuttet i boliglånsrenten for medlemmer av Akademikerne sannsynligvis ikke vil få noen vesentlig påvirkning på DNBs resultat, men meglerhuset er noe skeptisk til signaleffekten dette kan ha for markedet generelt.

Les også: DNB: Boligprisfall til 2017

Gitt størrelsen til Akademikerne og DNB Markets' forståelse om at DNB er relativ sterk i denne kundegruppen, mener meglerhuset dette kan påvirke inntil 15 prosent av bankens boliglån. Rentekuttet kan dermed påvirke DNBs estimerte netto renteinntekter i 2014 med rundt 175 millioner kroner og eps med 0,08 kroner pr aksje, som vil utgjøre mindre enn en prosent av eps, ifølge analysen.

DNB Markets viser videre til at Statens pensjonskasse for tiden tilbyr boliglån med en rente på 2,25 prosent, sammenlignet med DNB-renten på 3,7 prosent før rentekuttet, på lån på inntil 1,7 millioner kroner.

«Vi mener DNB har følt konkurransen fra Statens pensjonskasse i dette segmentet og at det har vært en faktor bak enigheten om å kutte boligrenten», vises det til i analysen, hvor det pekes på at Statens pensjonskasse vil øke renten på boliglån til tre prosent fra 1. mars.

Mest lest på DN.no i dag:
Slik kan du vinne seks av Buffetts milliarder
Slåss om traineejobber
Boligsalget stupte
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.