DNB Markets venter en gjeninnhentning i shippingsektoren og ser nå en bedring i markedsbalansene, og anbefaler derfor investorer å kjøpe aksjer i en rekke shippingselskaper, ifølge en analyserapport fredag.

«Nå er det på tide å kjøpe aksjer ettersom at markedsbalansene bedrer seg og en gjeninnhentning er på vei, men kontraheringstempoet bekymrer samtidig som farten til skipene økes», heter det.

Tørrbulk best
DNB anser tørrbulk for å være den mest attraktive sektoren, og ratene bedrer seg med en etterspørselsvekst som er større enn tilbudsveksten.

Etter bulk er det bilskip, LPG-skip, produktskip, kjemikalieskip og LNG-skip som anses som de mest attraktive, rangert i denne rekkefølgen.

DNB tror at bilskipene vil ha lengre seilinger basert på bedret bilsalg i Europa og USA, at LPG-sektoren vil se et overtilbud i 2015, at det vil bli lav vekst for kjemikalietankere med svak etterspørsel, at produktskip vil seile for fort basert på bedret etterspørsel og at det først vil bli en bedring for LNG-skip i 2016.

Liker ikke container og tank
De to sektorene som DNB liker minst er containerskip og oljetankere.

Ifølge DNB fortsetter kontraheringen av containerskip tross svak etterspørsel, og meglerhuset venter at markedet for oljetank vil fortsette å forverre seg fra dagens veldig svake nivåer.

DNB inkluderer Frontline 2012, Golden Ocean, D/S Norden, Stolt-Nielsen, Wilh. Wilhelmsen ASA, Høegh LNG og Euronav i sin liste over de beste kjøpsanbefalingene innen shipping.

«Vår portefølje med de beste kjøpsanbefalingene er opp 38 prosent siden vi startet den 27. september i fjor, og opp åtte prosent siden 4. juli i år», heter det.

Justerer kursmål
Meglerhuset har kuttet kursmålet på Frontline 2012 med en krone til 56 for å reflektere reviderte utsikter for produkt- og tankmarkedet.

For Golden Ocean har DNB gjentatt kursmålet på 9,5 kroner per aksje, og mener at selskapet er godt posisjonert for den ventede oppgangen i ratene.

Meglerhuset venter at marginene vil bedre seg for Wilh. Wilhelmsen, og har nylig oppgradert kursmålet til 62 kroner per aksje.

Foretrekker Stolt-Nielsen
DNB ser på Stolt-Nielsen som den mest attraktive kjemikalietank-aksjen, men har nedjustert kursmålet til 181 kroner per aksje fra 188 for å reflektere forventingen om en lavere vekst i tiden fremover.

Høegh LNG har blitt inkludert i topplisten ettersom at DNB venter at gapet mellom markedsverdien og verdijustert egenkapital vil hente seg inn med splittingen av selskapet inn i tre nye selskaper.

DNB har et kursmål på 66 kroner per aksje, som er en 10 prosents rabatt fra 74 kroner, som er meglerhusets estimat for verdijustert egenkapital.

Les også:
IMF advarer mot norsk boligboble

Derfor faller boligprisene de neste årene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.